Profil trasy za jízdy / Kde jsem na profilu
-
Při plánování trasy (zejména cyklo) Mapy.cz zobrazují skvělý výškový profil s nastoupanými metry. Jakmile ale spustím navigaci, profil zmizí a není způsob, jak se k němu dostat bez přerušení navigace. A hlavně nevidím kde přesně na profilu jsem.
Přitom právě za jízdy je tahle informace nejcennější: chci vědět, jestli jsem na začátku stoupání, uprostřed, nebo už za vrcholem - a co mě ještě čeká do cíle.
Návrh řešení:
Během aktivní navigace potáhnu spodní panel nahoru (stejné gesto, které dnes otevírá menu s "Change route", "Settings" atd.).
V panelu se kromě stávajících tlačítek zobrazí výškový profil celé trasy.
Na profilu je svislá čára (nebo tečka) ukazující moji aktuální pozici, která se za jízdy posouvá.
Pokud by to šlo, tak i zobrazení detailu s doplňkovými údaji: zbývající převýšení do cíle, apod.Přínos:
Žádné přepínání ani vypínání navigace, jen jedno gesto.
Data už v aplikaci jsou (profil se počítá při plánování), jde "jen" o jejich zobrazení v novém kontextu s aktuální polohou.Kontext použití: Jízda na kole v terénu i na silnici, pěší turistika v kopcovitém terénu, běh, ale i jízda elektroautem.
-
Myslíte tohle?

-
@Standa-Komínek Ano!:)) To uz tam je? Jak se na to dostanu?:))
-
Je to zatím jen v interní testovací verzi aplikace. Já jako betatester to v aplikaci (verze 26.7.1) zatím také nemám. Ale vzhledem k tomu, že už to ukázali veřejně tady na fóru, tak to bude zřejmě na spadnutí... Otázka ale jestli pro všechny nebo jen Premium.
-
@Standa-Komínek Pro všechny..
-
@Standa-Komínek Paráda
už se těším, byl jsem na Šumavě a moc mi to chybělo.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login