Dotaz
-
Při plánování trasy zadám město od kud pojedu, potom uvedu cílové místo. Navigace přesto uvádí a počítá trasu z místa kde se právě nacházím, stovky kilometru od planovaneho startu.Co dělám špatně?
-
Pokud plánování trasy zahájíte dlouhým stisknutím mapy a následným výběrem možnosti „Trasa“ - v aplikaci, pak se vždy automaticky bere vaše poloha jako start. Je to pro nejčastější použití - uživatel zadá cíl a může rovnou pustit navigaci.
Zkuste jiný přístup: otevřete menu (ikona se třemi čárkami) a vyberte tam „Trasa“. Otevře se plánovač trasy. Přestože je počáteční bod nastaven na „Moje poloha“, trasa se zatím nevypočítává, protože neexistuje žádný cíl.
Změňte nejprve start: klepněte na „Moje poloha“ a zobrazí se vám standardní možnosti výběru. Zvolte „Bod z mapy“, přesuňte mapu na požadované místo a klepněte na „Vybrat“. „Moje poloha“ bude nahrazena slovem „Pozice na mapě“. Poté zadejte cíl stejným způsobem.
Nebo můžete po otevření plánovače tras klepnout na ikonu koše. Tím se odstraní výchozí položka „Moje poloha“ a nahradí se položkou „Zadat počáteční bod“. To je ale jedno další kliknutí navíc.
-
@kbring Pokud vypnete lokalizaci v telefonu, aplikace Vám nebude jako výchozí bod nabízet místo, kde se právě nacházíte.
-
@kbring naprosto souhlasím! Mapy.cz jsou celkově TOP a fakt super počin, ale tohle je vlastnost mobilní aplikace, které mě nejvíce rozčiluje (to mi občas pije krev
:/).Vysvětlím proč. @Jan-Buriánek rozumím Vám, že vývojářským pohledem to přece není chyba, ale "optimalizační vlastnost" pro rychlejší spuštění navigace. Bohužel osobně nemohu souhlasit, protože za mě NEPLATÍ předpoklad o nejčastějším použití. Rozhodně ne u mě a to v poměru klidně 10-20x : 1. Neboť:
- "jednomu realizovanému výletu, kde tento předpoklad v dané lokalitě platí" u mě předchází samotné plánování tras, kudy ten výlet vlastně bude.
- vlastně Mapy.cz požívám nejčastěji pro plánování, hledání, zkoušení a "vizualizaci" různých možností tras a přitom ani ten výlet nemusím realizovat.
- Tahle vlastnost je "devastující a pijící mi krev
" především v situaci plánování zahraničních tras. Např. Jsem v ČR, ale procházím třeba trasy kopců kolem Malága a teď: v mobilní aplikaci kliknu na bod -> stisknu trasa -> +-6 vteřin čekám než mi ve výchozím nastavení chůze nalezne trasu dlouhou 950 hodin a 3200 km dlouhou, odzoomuje mapu tak, že vidím půlku Evropy -> já musím kliknout na šipečku -> kliknout do START Moje poloha -> nejčastěji vybrat jako Bod z mapy z odzoomované mapy půlky Evropy zoomovat zpět do oblasti kolem Malága a tam najít danou trasu.
Kéž by toto výchozí nastavení startu trasy šlo upravit v nastavení tak, že tam je jako výchozí Moje poloha nebo žádný bod (jako při plánování trasy).
Osobně bych to očekával: otevřete menu (ikona se třemi čárkami) -> Nastavení -> Nastavení navigace -> Možnost úpravy tohoto výchozího nastavení.
-
@Ewelina ale zase tu lokalizaci obecně potřebuji pro běžné používaní.. Hezké znát tento workaround, ale asi spíš budu využívat o dva kroky navíc přes plánovač trasy: otevřete menu (ikona se třemi čárkami) a vyberte tam „Trasa“.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login