Vyhýbání se placeným úsekům
-
Dobrý den, dne 9.5. se mi stalo, že mě navigace na trase Martin - Olomouc navedla na dálnici i když jsem měl zaškrtnuto v menu " vyhnout se všem placeným úsekům" I když jsem sjel hned na prvním výjezdu, byl jsem zdokumentován kamerou a obdržel jsem pokutu ve výši 150 euro. Když zadám trasu nyní, tak mě to vede už mimo dálnici. Mohla nastat v minulosti nějaká systémová chyba? Jedná se o slovenskou dálnici D1 ; km 214 směr Žilina. Děkuji
-
@petr-čejka Dobrý den,
děkujeme za zpětnou vazbu. Mrzí nás nepříjemnosti, které Vás na cestě potkaly
Bohužel nejsme schopni zpětně ověřit, jak byla trasa dne 9. 5. naplánována. Obecně však platí, že navigace slouží jako pomůcka a řidič by měl vždy sledovat dopravní značení a řídit se aktuální situací na silnici.
Ještě doplníme, že některé úseky dálnic nemusí být zpoplatněné. Pokud máme k dispozici informaci, že konkrétní dálniční úsek nevyžaduje dálniční známku, může po něm plánování vést i v případě, že je zapnutá volba „Vyhnout se placeným úsekům“. Informace o zpoplatnění jednotlivých úseků bývají dostupné také na oficiálních dopravních webech.
Pokud máte podezření, že mohlo dojít k chybě v plánování trasy, rádi se na to podíváme. Prosíme o zaslání podrobností (verze aplikace, typ zařízení a případně další dostupné informace) přes formulář zpětné vazby.
Děkujeme za pochopení.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login