Převýšení delších tras.
-
Zdravím, s aplikací jsem velmi spokojen. Před dvěma lety jsem začal "stopaře" používat pro průběh každého celého měsíce, výborné! Jen ten profil trasy mě zpočátku chválí, po pár dnech, že jsem už překonal více než 1000m, v dalším průběhu měsíce se to ale neustále zmenšuje, a ve finále mi to ukáže, že jsem za celý měsíc překonal například pouhých 520m převýšení

-
Stopař není určený na dlouhodobý záznam. Riskujete, že o záznam snadno přijdete. Je nejlépe ho ukončovat po každé akci, při vícedenní trase každý den. Probíráme to zde v mnoha vláknech. Přehled v aktivitách budete mít lepší.
Převýšení by se takto ale chovat nemělo.
Zkuste trasu exportovat a otevřít na gpxmapy.cz (stačí přetáhnout zástupce stahování z Mapy.com na plochu gpxmapy) a zjistíme, zda je problém v záznamu, nebo v zobrazení hodnot na Mapy.com při velmi dlouhých trasách.
Najeďte na stopu a uvidíte převýšení. -
Zkusil jsem naplánovat náhodnou trasu cca 2000km zde sdílecí odkaz.
Tato trasa ukazuje na Mapy.com převýšení cca 9500m. Skutečnost je ale někde kolem 25.000m.
Je to tedy velmi podhodnoceno. Zřejmě čím delší trasa, tím více. -
@Jan-Buriánek Ano, čím delší trasa, tím větší zjednodušení. Je to obecně komplikovaná úloha, budeme to nějak dále řešit zřejmě v průběhu 2026.
Ale samozřejmě obecné doporučení, nedělal jeden obří záznam, ale pravidelně dle aktivity je stále platný a to nejlepší, co můžete pro přesný výsledek udělat.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login