navigace, čekání na signál GPS
-
-
- 2026 jsem si koupil Mapy.com Premium. Kromě ČR mám v mobilu stažené off line mapy Polska.
Když jsme byli nedavno na zájezdu v Polsku, rozhodl jsem se aplikaci vyzkoušet.
Naplánovaná trasa se zobrazila hned, ale když jsem zadal Navigovat, aplikace reagovala hlášením, že čeká na signál GPS. Čekala tak dlouho, až jsem ztratil trpělivost a naplánovanou trasu vypnul. Zkusil jsem to opakovaně na různých mistech Polska se stejným výsledkem.
Po návratu domů jsem zkusil naplánovat trasu k Baltu (chceme tam v červenci jet). Naplánovaná trasa se zobrazila bez problémů, když jsem kliknul na Navigovat, navigace opět čekala na signál GPS.
Tak jsem zkusil zadavat trasu postupně po krátkých úsecích - Lubawka, pak jsem přidal Legnica, Polkowice, Milakow, Zielona Gora, Swiebodzin, Poznaň.
Při každém z těchto krátkých kroků reagovala navigace perfektně, pokaždé začala okamžitě navigovat bez čekání na signál. Potom jsem zkusil přidat do trasy Varšavu a nastal stejný problém - čekalo se na signál GPS.
Po ČR mi navigace funguje normálně.
V čem je problém?
- 2026 jsem si koupil Mapy.com Premium. Kromě ČR mám v mobilu stažené off line mapy Polska.
-
-
@Petr-Kracík Dobrý den,
přeposílám Vám odkaz na nápovědu. Prosím, zkontrolujte, zda máte správně nastavená oprávnění pro přístup k poloze (lokalizaci).
Přesnost pozice můžete ovlivnit sami v nastavení svého mobilního zařízení, Nastavení určování polohy, Vysoká přesnost. Případně pohybem v místech, kde je dobrý GPS signál. Jelikož je GPS poloha určována pomocí spuštěné Služby Google Play, zkontrolujte si, zda má tato aplikace povolen přístup k GPS a je aktuální. Je třeba nastavený čas od operátora (např. čas automaticky). Občas pomůže i jen samotný restart vašeho zařízení. Může také pomoci nastavit v Nastavení oprávnění GPS pro aplikaci Mapy.com – přístup k GPS: Trvale, povolit vždy.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login