Přístup k funkcím během navigace
-
Mám naplánovanou turistickou trasu, zapnu si navigaci.
V tom dorazím k vyhlídce a chci pomocí HorizontAR zjistit, co vidím za kopce.
Musím 1) ukončit navigaci, 2) zrušit vybraný cíl, 3) kliknout na rozbalení 4) najít funkci , 5) použít funkci 6) znovu vybrat cíl 7) zapnout navigaci.Hodila by se možnost dostat se k této (ale i jiným) funkci aniž bych musel rušit navigaci.
Obdobně přístup k výškovému profilu :
Mám navigaci. Vidím, kolik mi zbývá cesty, ale zajímá mne zbývající převýšení. Musím opět 1) ukončit navigaci 2) znovu naplánovat cestu. -
@Jan-Dudík Na tohle by byla dobrá "pauza v navigaci" která by navigaci navíc "minimalizovala" a byl by tak plnohodnotný přístup k ostatním funkcím. Nevím ale, jak je to technicky možné.
Nicméně minimálně ta samotná pauza v navigaci by se hodila - viz zastavení na benzínce, kdy vylezu s telefonem z auta a ten má snahu pořád navigovat... -
Přidám se, Standa to napsal za mě. Plný souhlas.
Zastavení navigace a její opětovné spuštění by mnohé řešilo, protože zkombinovat běžící navigaci a další funkce z menu bude jistě problém.V předchozích autech jsem byl u integrované funkce zvyklí na jednu "drobnost", která to ale elegantně řeší: v oblíbených položkách nebo v uložených místech mít vždy na prvním místě automatickou položku "pustit předchozí navigaci" (nebo "opakovat poslední navigaci" nebo podobně).
Jednoduše bychom kliknuli na ukončení navigace, klidně i na té benzince, protože její pokračování by vždy bylo možné velmi snadno max. dvěma kliknutími.
Často jedu podle neuložené navigace, kdy naleznu místo v mapě a dám bod a vidím trasu, přidám třeba bod, aby mě to vedlo po vybrané dálnici a můžu jet. Trasu neukládám, to by se mi kupily ve složkách, a je to další zdržení navíc.
No a v předchozích navigacích jsem pak vypnul navigaci hned po startu, aby neotravovala, tam, kde to znám. A pak po cestě, když jsem dál od domova, kde to neznám, jsem jen kliknul na pokračovat v navigaci. -
@Jan-Dudík Zdravíme, díky za podnět. Turistické a cyklo navigaci se budeme v dohledené době více věnovat a ty scénáře, které popisujete, tak mít podchycené.
-
S Standa Komínek referenced this topic
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login