Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Samsung S24 - Problémy se Stopařem

Scheduled Pinned Locked Moved Tracker | Stopař
    5 Posts 4 Posters 39 Views 4 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • iacupI Offline
      iacup Premium
      last edited by

Dobrý den,

mám Samsung Galaxy S24, pravidelně aktualizovaný na poslední firmware. V Seznam Mapách mám problém se Stopařem, který po zapnutí sice zaznamenává trasu, ale po blíže nespecifikovaném čase přestane - někdy hned po startu, někdy až po hodině. Pokud se po výletu podívám na záznam trasy, je tam kousek cesty správně a pak přímka od chvíle, kdy přestal zaznamenávat, až do cíle.

Mám nastavené:
      Nastavení -> Aplikace -> Mapy

• Oprávnění -> Poloha -> Povolit vždy
      • Baterie -> Bez Omezení
      • "Správa nepoužívané aplikace" je vypnuta

Nastavení -> Baterie -> Aplikace které nebudou nikdy uspány

• Mapy nelze přidat do seznamu, protože má už nastavenou baterii bez omezení

Nastavení -> Péče o zařízení

• Paměť -> RAM Plus vypnuto
      • Profil výkonu "Standardní"

Prolezl jsem všechna možná fóra, řešil to s AI a zkoušel kdeco a stále se to chová stejně, tak jak jsem popsal výše. Naposledy se mi to stalo, když jsem se na 10 minut zastavil uprostřed trasy. Máte ještě nějaké zkušenosti a nápady co s tím (tade kromě výměny telefonu)?

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • EwelinaE Offline
        Ewelina Mapy.com Team Premium @iacup
        last edited by Ewelina

@iacup Dobrý den, toto je doporučení, které uvádíme v naší nápovědě:

Na některých zařízeních je pro správný chod aplikace potřeba povolit v systémovém nastavení běh aplikace na pozadí a přístup k GPS. Pokud není toto povoleno, aplikace může být na pozadí ukončována nebo nemusí zaznamenávat trasu ve Stopáři, protože nemá přístup k poloze.
        Umístění těchto nastavení se liší podle výrobce a verze Androidu. Na běh aplikace na pozadí také může působit spořič baterie, který by měl být pro Mapy.com deaktivovaný.

Podívejte se také do Oprávnění – mělo by tam být povoleno „Přesná poloha (vysoká přesnost)“.

A máte případně nějaký spořič baterie, který by Mapy mohl vypínat?

iacupI 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Josef ŠibravaJ Offline
          Josef Šibrava Premium
          last edited by

To je zvláštní mám také Galaxy S24 a nikdy jsem neměl se stopařem problém. A to jsem aplikaci nastavil jen podle toho o co si vysloveně sama řekla při prvním spuštění. Tedy trvalý přístup k GPS a Baterie: Bez omezení.

Dokonce jsem si aplikaci několikrát omylem ukončil, ale i tak zůstal stopař běžet.

Jediné, co mě napadá je to, jestli máte povolení oznámení. Díky tomu by aplikace měla přežít i to ukončení.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • iacupI Offline
            iacup Premium @Ewelina
            last edited by

Ok, díky za odpovědi. Aplikaci jsem při prvním spuštění dal veškerá oprávnění o která si řekla, ale i přes to jsem musel podstoupit všechny různé modifikace a tweaky podle návodů na internetu. Až vypnutí "RAM Plus" víceméně pomohlo stabilizovat celou situaci, stopař běží bez problémů cca 70-80% času. Ale stejně čas od času vypadne (zejména pokud jdu delší trek), což mi dost vadí. Zkusím ještě zkontrolovat ty notifikace (ano, ty běžně vypínám, neb mne obtěžují) a dám vědět jestli to pomohlo.

@ewelina omlouvám se, ale všechny tyto informace jsem četl a ano, mám spořič baterie deaktivovaný a polohu nastavenou na vysokou přesnost. Tyto základní věci jsem v seznamu neuváděl, protože mi přišly samozřejmé. Už jsem dost v koncích, proto jsem přemýšlel, jestli někdo nemá ještě nějaké další zkušenosti s kombinací Samsung + Stopař (je to můj první Samsung) nebo jestli se nedá třeba vytáhnout z map nějaký log, který bych mohl poslat k analýze. Každopádně díky oběma za odpovědi.

Jan BínaJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Jan BínaJ Offline
              Jan Bína Premium @iacup
              last edited by

@iacup můžete ještě vyzkoušet tipy odsud: https://dontkillmyapp.com/samsung#android-14

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • First post
                Last post
              Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
              NodeBB & contributors, OSM & contributors
              Terms of Use   Privacy Policy