Samsung S24 - Problémy se Stopařem
-
Dobrý den,
mám Samsung Galaxy S24, pravidelně aktualizovaný na poslední firmware. V Seznam Mapách mám problém se Stopařem, který po zapnutí sice zaznamenává trasu, ale po blíže nespecifikovaném čase přestane - někdy hned po startu, někdy až po hodině. Pokud se po výletu podívám na záznam trasy, je tam kousek cesty správně a pak přímka od chvíle, kdy přestal zaznamenávat, až do cíle.
Mám nastavené:
Nastavení -> Aplikace -> Mapy- Oprávnění -> Poloha -> Povolit vždy
- Baterie -> Bez Omezení
- "Správa nepoužívané aplikace" je vypnuta
Nastavení -> Baterie -> Aplikace které nebudou nikdy uspány
- Mapy nelze přidat do seznamu, protože má už nastavenou baterii bez omezení
Nastavení -> Péče o zařízení
- Paměť -> RAM Plus vypnuto
- Profil výkonu "Standardní"
Prolezl jsem všechna možná fóra, řešil to s AI a zkoušel kdeco a stále se to chová stejně, tak jak jsem popsal výše. Naposledy se mi to stalo, když jsem se na 10 minut zastavil uprostřed trasy. Máte ještě nějaké zkušenosti a nápady co s tím (tade kromě výměny telefonu)?
-
@iacup Dobrý den, toto je doporučení, které uvádíme v naší nápovědě:
Na některých zařízeních je pro správný chod aplikace potřeba povolit v systémovém nastavení běh aplikace na pozadí a přístup k GPS. Pokud není toto povoleno, aplikace může být na pozadí ukončována nebo nemusí zaznamenávat trasu ve Stopáři, protože nemá přístup k poloze.
Umístění těchto nastavení se liší podle výrobce a verze Androidu. Na běh aplikace na pozadí také může působit spořič baterie, který by měl být pro Mapy.com deaktivovaný.Podívejte se také do Oprávnění – mělo by tam být povoleno „Přesná poloha (vysoká přesnost)“.
A máte případně nějaký spořič baterie, který by Mapy mohl vypínat?
-
To je zvláštní mám také Galaxy S24 a nikdy jsem neměl se stopařem problém. A to jsem aplikaci nastavil jen podle toho o co si vysloveně sama řekla při prvním spuštění. Tedy trvalý přístup k GPS a Baterie: Bez omezení.
Dokonce jsem si aplikaci několikrát omylem ukončil, ale i tak zůstal stopař běžet.
Jediné, co mě napadá je to, jestli máte povolení oznámení. Díky tomu by aplikace měla přežít i to ukončení.
-
Ok, díky za odpovědi. Aplikaci jsem při prvním spuštění dal veškerá oprávnění o která si řekla, ale i přes to jsem musel podstoupit všechny různé modifikace a tweaky podle návodů na internetu. Až vypnutí "RAM Plus" víceméně pomohlo stabilizovat celou situaci, stopař běží bez problémů cca 70-80% času. Ale stejně čas od času vypadne (zejména pokud jdu delší trek), což mi dost vadí. Zkusím ještě zkontrolovat ty notifikace (ano, ty běžně vypínám, neb mne obtěžují) a dám vědět jestli to pomohlo.
@ewelina omlouvám se, ale všechny tyto informace jsem četl a ano, mám spořič baterie deaktivovaný a polohu nastavenou na vysokou přesnost. Tyto základní věci jsem v seznamu neuváděl, protože mi přišly samozřejmé. Už jsem dost v koncích, proto jsem přemýšlel, jestli někdo nemá ještě nějaké další zkušenosti s kombinací Samsung + Stopař (je to můj první Samsung) nebo jestli se nedá třeba vytáhnout z map nějaký log, který bych mohl poslat k analýze. Každopádně díky oběma za odpovědi.
-
@iacup můžete ještě vyzkoušet tipy odsud: https://dontkillmyapp.com/samsung#android-14
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login