Hromadný export aktivit
-
Ocenil bych možnost hromadného exportu aktivit, podobně jako je tomu u uložených tras.
Mapy.com používám ke sjednocení historie svých aktivit ze starších zařízení a aplikací. Velmi by mi pomohla možnost jejich hromadného exportu, abych mohl se svými daty pracovat i v jiných nástrojích. -
@David-Omasta Hromadne exportovat muzete kazdou celou slozku. Otevrete slozku a vpravo nahore v obrazku jsou tri tecky a tam mj. Export. Po zvoleni si muzete vybrat, zda do jednotlivych souboru, nebo vse (celou slozku) do jednoho gpx souboru.
-
@Jan-Buriánek Aktivity ze složek jsem mazal, abych je měl jen v aktivitách, takže u mně to bohužel nejde. Proto bych tuhle možnost uvítal i v záložce aktivity.
-
Ano, tam taková možnost není. A pochybuji, že někdy bude.
Asi jediným řešením je vytvořit si jednu složku, nazvanou třeba "aktivity", a do ní si vše ručně připojit. Máte-li jich hodně, bude to pracné, hromadně to nejde.
Pak ale stačí v budoucnu nové aktivity dále jen připojovat do této složky, a lze to opakovaně celé exportovat.
Nicméně jsou-li to vyšší stovky aktivit, není to ideální, mít toho velmi mnoho v jedné složce. Bude to mít pomalou odezvu jak při otevírání, tak při exportu.Připojování aktivit do složek je právě pro pěkný přehled, takže většinou se to dělá tak, že se vytvoří složka třeba pro nějakou oblast (dovolená), a do ní se dají všechny plány, body a připojí se do ní i záznamy (aktivity).
V aktivitách je pak přehled o všech aktivitách s možností filtrovat třeba podle roků.
A ve složkách je naopak přehled podle toho, jak si to kdo uspořádá.Připojením aktivity do složky nebo i do více složek se to z aktivit neztratí, jen se to objeví i v těch složkách.
Aktuálně jsou ve vývoji podsložky, které dále značně vylepší možnosti strukturování.
Tuším, že výše uvedené vše víte, píšu to tak nějak i pro ostatní...