Community Mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

APP - Navigování pro cyklisty

Scheduled Pinned Locked Moved Feedback & Suggestions | Připomínky a návrhy
    3 Posts 2 Posters 43 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Roman ČechákR Offline
      Roman Čechák Premium
      last edited by Jakub Faifer

Právě jsme se vrátili z dvouměsíční cesty na kolech s využíváním mapy.com jako navigace. Pár tipů pro navigování, které nás nejvíce štvaly:
      Je vedena cyklotrasa po silnici a najednou začíná cyklostezka vedená souběžně s komunikací. Hlasová navigace hlásí "odbočte vpravo a potom hned odbočte vlevo". Pokud máte zrovna vypnutou obrazovku (šetříte baterii, prší a pod), tak je pro vás tento typ pokynu spíše matoucí než aby vám pomohl. Hodilo by se spíše něco ve stylu "sjeďte na souběžnou cyklostezku vpravo".
      Projíždíte městem po cyklostezkách, které objíždí kruhové objezdy, autobusové zastávky a pod. Navigace vytváří spoustu pokynů v každém drobném zalomení trasy, přitom by bylo vhodnější vydat jeden pokyn "následujte silnici XX a pokračujte podél druhého výjezdu z okružní křižovatky". Občas je stezka jen drobně zalomena při objíždění autobusové zastávky a navigace tam celkem zbytečně vydává navigační pokyny, které jsou spíše matoucí.
      Úplně chybí nějaké oznámení, že jsem sjel z plánované trasy. Mám vypnutou obrazovku (šetření baterie, prší a mobil se stává neovladatelným, mám rukavice a pod) a poslouchám jen hlasové pokyny. Minu odbočku (nebo spíše špatně pochopím hlasový pokyn) a navigace mě vůbec neupozorní na to, že jedu špatně. Vypisuje "vraťte se na trasu" na displeji, ale toto by mi mohla i říst v hlasové navigaci. V podstatě to poznám jen podle následujících zmatených pokynů ve smyslu "za 150m odbočte vlevo, za 200m odbočte vlevo, ..." kdy se postupně zvyšuje vzdálenost v metrech od minuté křižovatky, navíc si navigace myslí, že jedu úplně v opačném směru než aktuálně jedu.
      Navigace nás v Polsku v nastavení silniční kolo vedla i po úplně hrozných cestách, které byly v kategorii gravel. Naopak někde hlásila špatný povrch, který byl naopak úplně v pohodě. Chápu, že toto je zejména o kvalitě mapových podkladů a není jednoduché aktualizovat tato data. Takže je to jen takový můj stesk se kterým asi nic nejste schopni udělat.
      Děkuji
      Roman Čechák

Roman ČechákR EwelinaE 2 Replies Last reply Reply Quote 0
      • Roman ČechákR Offline
        Roman Čechák Premium @Roman Čechák
        last edited by

A ještě jedna drobnost: Nechám si spočítat navigaci z bodu A do bodu B v cyklo režimu. Nabídne mi několik tras pro výběr, u kterých mi ukazuje rozdílné délky. Šlo by k těm délkám zároveň uvést i nastoupané metry? Mnohdy jsou rozdíly dost podstatné a v cyklistickém režimu je to dost podstatný argument pro výběr konkrétní trasy. V režimu auta se to zobrazovat nemusí.
        Děkuji
        Roman Čechák

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • EwelinaE Offline
          Ewelina Mapy.com Team Premium Administrators @Roman Čechák
          last edited by

@Roman-Čechák Dobrý den, děkuji za podrobnou zpětnou vazbu. Předala jsem ji kolegům, aby se na to mohli podívat.

Pokud jde o špatně navrženou trasu, když nám nahlásíte konkrétní trasu a místo, kde vás vedla špatně (pomocí formuláře, který je dostupný na webu i v aplikaci, přímý odkaz: https://mapy.com/?feedback=menu, můžeme trasu upravit.

Pokud jde o alternativní plánované trasy pro kolo, u každé trasy najdete její detail. Po rozkliknutí se zobrazí také výškový profil, který ukazuje stoupání a klesání. Je dostupný na webu i v mobilní aplikaci. Mohlo by vám to pomoct při plánování tras?

1 Reply Last reply Reply Quote 0

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
          • First post
            Last post
          Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
          NodeBB & contributors, OSM & contributors
          Terms of Use   Privacy Policy