Použití výřezu letecké mapy a mapy obecné francouzského území v článku
-
Dobrý den,
Píši článek a chtěl bych využít výřez z letecké mapy a mapy obecné, zobrazující malý kousek Bretaně, cca 5×4 km. Postačil by mi screenshot, ale podle licenčních podmínek se použití screenshotů bez licence vztahuje jen na Českou republiku. Jste ale jediný mapový server, kde jsou na mapě ty údaje, které pro článek potřebuji. Proto se chci zeptat, jak získat licenci nebo souhlas s publikací, samozřejmě s uvedením zdroje? A další dotaz se vztahuje k možnosti přidat do obrázků několi rozlišovacích označení čísly či nápisy?
Můžete mi, prosím, poradit?
Děkuji a jsem s pozdravem,
Tomáš Kmječ -
@tomáš-kmječ Dobrý den,
děkujeme za váš dotaz a zájem o použití mapových podkladů Mapy.com.
U letecké mapy bohužel nemůžeme povolit použití screenshotu mimo území České republiky. Naše stávající licence pro ortofoto takové použití neumožňuje. Důvodem je licence k podkladu, který používáme pro území mimo ČR.
Pokud jde o doplnění vlastních informací do screenshotu, například čísel nebo popisků, je to možné za předpokladu, že tato doplnění zásadně nemění vzhled mapového podkladu.
Licence: 4. Použití mapového podkladu je možné následovně:
Děkujeme za pochopení a přejeme hezký den.
-
@Ewelina
Dobrý den a děkuji. Takže použití mapy v grafické podobě možné je, i když je to mimo území ČR? Tak chápu Vaši odpověď, i když z podmínek, na které se odkazujete (včetně Aj znění), chápu, že je to možné jen na území ČR?
Co se týče aerial, budu tedy hledat jinde.
S pozdravem,
T. Kmječ -
@Tomáš-Kmječ Ne, mimo ČR to bohužel není možné.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login