Evidence aktivních honů / honideb
-
Dobrý den,
chtěl bych vám jako dlouhodobý uživatel Mapy.com navrhnout jednu funkci, která by podle mě mohla být velmi užitečná pro lidi pohybující se v přírodě.
Šlo by o zobrazení informací o plánovaných honech a dalších mysliveckých akcích přímo v mapě.
Dnes je totiž pro běžného člověka poměrně složité zjistit, zda se v lese, kam se chystá na procházku, běh, kolo nebo se psem, zrovna koná hon. Tyto informace často existují, ale bývají roztříštěné mezi úřední desky jednotlivých obcí, webové stránky nebo sociální sítě místních mysliveckých spolků. Člověk tak musí před každou návštěvou lesa vědět, pod jakou obec nebo honitbu dané území spadá, a informace aktivně dohledávat.
Přitom by podle mě tato informace velmi dobře zapadala právě do Mapy.com. Podobně jako uživatel může v mapě získat různé aktuální informace relevantní pro pohyb v přírodě, mohl by například vidět:
– území, kterého se plánovaný hon týká,
– datum a přibližný čas konání,
– případně doporučení, zda je vhodné se danému místu v konkrétní době vyhnout.Ideální by bylo, kdyby tato data byla získávána přímo od uživatelů honiteb, mysliveckých spolků nebo obcí. Do budoucna by případně mohlo být možné část veřejně dostupných oznámení automaticky sbírat z úředních desek.
Myslím, že by tato funkce byla užitečná pro velkou skupinu uživatelů Mapy.com — běžce, cyklisty, turisty, pejskaře i rodiny s dětmi. Pro mě osobně by to byla jedna z informací, které bych při plánování pohybu v přírodě skutečně pravidelně používal.
Zajímalo by mě, jestli jste někdy o podobné funkci uvažovali.
Děkuji za zvážení.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login