Po poslední aktualizaci offline map nefunguje navigace.
-
Po poslední aktualizaci offline map ( celá ČR, celá SR a jižní část Polska ) přestala fungovat navigace v režimu offline. Problém se projevuje tak, že pokud je aplikace Mapy.cz připojená k internetu a jedou mapy online, tak zadání trasy, její výpočet a samotné navigování probíhá bez problémů. Když je zařízení mimo dosah internetu (navigace v tabletu v autě), aplikace jede v režimu offline a chci zadat trasu mezi bodem ze satelitu a uloženým bodem v "Moje Mapy" po stisknutí tlačítka "Trasa" proběhne výpočet trasy bez problémů, dále po stisknutí tlačítka "Navigovat" se cca 3-5 sec nic neděje, poté se aplikace úplně vypne. Nepomáhá ani restart zařízení, ani restart aplikace. (Dále jsem odinstaloval, a znovu nainstaloval offline mapy, problém zůstává stejný).
Jediné co pomůže, je znavigovat trasu mezi bodem ze satelitu a bodem zapíchnutým prstem někam na libovolné místo v mapě, potom se aplikace vzpamatuje a do dalšího vypnutí naviguje. Po vypnutí, a opětovném zapnutí se problém zase opakuje. -
@František-Dvorščák Dobrý den, co bych v tomto případě ještě zkusila, je reinstalace aplikace – tedy aplikaci smazat a znovu nainstalovat. To může vyřešit podobné „podezřelé“ chování aplikace.
Pak se prosím ujistěte, že má Mapy.com povolený přístup k poloze: Nastavení → Aplikace → Mapy.com → Poloha. Ideálně nastavte také přesnou polohu.
Při offline navigaci pak zkuste vypnout mobilní data a ověřte, zda to pomůže. Aplikace se tak nebude snažit načítat online obsah a offline navigace by měla fungovat správně.
Pokud by problém přetrvával, napište nám prosím přes formulář zpětné vazby. -
@Ewelina
Přístup k poloze byl povolen od začátku problému, přesto jsem jej teď zakázal a znovu povolil dle Vašeho návodu, vypnul jsem wifi připojení k internetu, kartu na mobilní data nemám v tabletu instalovanou od začátku používání, a vzhledem k tomu, že aplikace v tabletu cca 1-2 roky fungovala bez problémů, tak tam bych chybu neviděl. Ta se začala projevovat až po stažení a aktualizaci map cca před 14-ti dny. Každopádně, po tom, co jsem provedl vše dle Vašeho návodu, aplikace funguje pořád stejně. Při navigování bez internetu se sesouhlasí se satelitem přesně v místě kde se nacházím, trasu vypočte normálně, po zadání povelu "Navigovat" se aplikace vypne.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login