Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Vysoká spotřeba dat při navigaci, zasekávání

Scheduled Pinned Locked Moved Route Planning & Navigation
    navigace
    5 Posts 3 Posters 167 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P Offline
      Pavol
      last edited by

Při navigaci s režimem „rychlá s provozem“ mi aplikace spotřebovává hodně dat, i když mám mapy stažené offline.
      Když mobilní data vypnu a použiju režim „rychlá“, začne se navigace po chvíli sekat – pohyb i hlasové pokyny jsou trhané. Čím to může být?

Standa KomínekS EwelinaE 2 Replies Last reply Reply Quote 0
      • Standa KomínekS Offline
        Standa Komínek Premium Master trip planner @Pavol
        last edited by

@Pavol Tady bych odkázal na staré fórum:
        https://napoveda.seznam.cz/forum/threads/157962/1

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • EwelinaE Offline
          Ewelina Mapy.com Team Premium @Pavol
          last edited by

@Pavol Dobrý den, děkujeme za Váš příspěvek.

1. Máte stažené mapy všech oblastí, kterými projíždíte?
          2. Používáte dopravní mapu? Ta může spotřebovávat více dat.
          3. Dále může pomoci vypnutí funkcí „stínovaný reliéf“ a „sklon svahu“, které mohou být v některých případech náročné na výkon nebo připojení.
          4. Na chování navigace může mít vliv i nastavení určování polohy v telefonu.
          5. Problém může být i v nastavení hlasu pro navigaci – prosím zkontrolujte, zda nepoužíváte hlas TTS (Text to Speech) a zda je daný hlasový modul stažený. Pokud není, hlas se vyhodnocuje online, což může způsobit trhání nebo výpadky při slabém internetovém připojení během jízdy, stejně jako zvýšenou spotřebu dat.
            Zkuste se podívat v telefonu do Nastavení > Jazyky a zadávání > TTS (Převod textu na řeč) a ověřit, zda máte stažený český modul.
            Přikládám odkaz do Nápovědy týkající se hlasů TTS (otázka „Navigace mlčí nebo mluví potichu“).
            Prosím, dejte vědět, jestli se něco změnilo.

@Standa-Komínek – můžeme se inspirovat odpověďmi ze starého fóra (což jsem udělala, díky za odkaz!). Pokud Vám v odpovědi něco chybí, budu ráda za doplnění. Jen bych už nedávala odkazy na staré fórum – brzy přestanou fungovat.

Standa KomínekS 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Standa KomínekS Offline
            Standa Komínek Premium Master trip planner @Ewelina
            last edited by

@Ewelina Pokud jste toto téma na starém fóru opravdu pročetla, tak všechny tyhle možnosti tam byly vyloučeny... Na druhou stranu to nevylučuje, že u uživatele @Pavol to může být příčina.

Abych se přiznal, aktuálně ani nevím kolik je datová spotřeba při navigaci, s vyšším datovým tarifem jsem tohle přestal sledovat. Ale schválně se na to zkusím zaměřit a dám vědět.

P.S. Je nějaká cesta, jak sem toto téma ze starého fóra zkopírovat, klidně třeba jako přílohu na úvod tohoto tématu? Myslím, že pár užitečných rad se tam najde, tak ať se to tady nemusí vše psát znova...

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • EwelinaE Offline
              Ewelina Mapy.com Team Premium @Standa Komínek
              last edited by

@Standa-KomínekAno, vím, že Vám to nepomohlo, ale mohla to být jedna z možných příčin. Pavol to může vyzkoušet – stejně jako další uživatelé, pokud by měli podobný problém. To vlákno už bylo hodně dlouhé, takže pokud jsem něco přehlédla, klidně to doplňte. A děkuji Vám za sledování, Vaše zpětná vazba nám pomáhá Mapy dál vylepšovat.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • First post
                Last post