Community Mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Chybějící možnost nastavení výchozího bodu při plánování tras

Scheduled Pinned Locked Moved Search & Points of interest | Vyhledávání a body zájmu
    5 Posts 2 Posters 28 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Zdeněk BurešZ Offline
      Zdeněk Bureš Premium
      last edited by

Dobrý den,

mám pocit, a klidně mě opravte, pokud jsem tuto možnost přehlédl, že v mobilní aplikaci chybí jedna ze základních funkcí pro plánování tras – možnost nastavit výchozí bod jiný než aktuální GPS polohu.

Přijde mi to jako poměrně zásadní omezení. Typický scénář je, že si najdu nějaké místo (například kemp, hotel, turistický cíl nebo město) a následně se chci podívat, jak se z tohoto místa dostanu k dalším zajímavostem v okolí. Když zvolím možnost navigace, jako výchozí bod se automaticky dosadí moje aktuální poloha. Pokud se přitom nacházím stovky kilometrů daleko, mapa se odzoomuje tak, aby zobrazila spojení mezi mou aktuální pozicí a vybraným místem, což je pro plánování velmi nepraktické.

Vím, že v menu existuje funkce „Hledat mezi dvěma body“, ale ta je pro tento účel neobratná a vyžaduje více kroků, než by bylo potřeba.

Bylo by možné zvážit doplnění možnosti jednoduše nastavit libovolný bod jako výchozí pro následné plánování tras? Podle mého názoru by to výrazně usnadnilo plánování výletů a cest v místech, kde se uživatel teprve chystá být.

Děkuji za zvážení tohoto návrhu.

S pozdravem

Zdeněk Bureš

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jan BuriánekJ Offline
        Jan Buriánek Mapsters Premium
        last edited by

Zkuste toto

Zdeněk BurešZ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Zdeněk BurešZ Offline
          Zdeněk Bureš Premium @Jan Buriánek
          last edited by Zdeněk Bureš

@Jan-Buriánek Dobrý den, díky za rychlou reakci. Tu funkci, co popisujete jako řešení v tom v druhém vláknu, jsem zde zmínil jako "Hledat mezi dvěma body". Je bohužel velmi neobratná. Bavíme se o Trasa v české verzi, dostupná v menu. Asi by Trasa fungovala lépe, kdyby se místo defaultního "Moje poloha" dosadilo aktuální vyhledané místo a podle toho se vykreslila i mapa.
          A ta druhá vaše ráda - poslední věta - nepřináší vůbec dobrý výsledek, protože se mapový podklad odzoomuje stovky kilometrů (spojnice mezi vyhledaným místem a aktuální polohou) a je nepříjemné to prak vracet zpět.
          Mapy mobilní aplikace je zkrátka fixovaná na aktuální polohu a plánovaní z jiného bodu je nepříjemné.
          A další neergonomická věc: po vyhledání nějakého místa na hlavní obrazovce se toto místo zobrazí ve speciálním spodním řádku, který blokuje menu, ve kterém je k dispozici funkce Trasa (iOS). Takže další klik navíc - nejdřív zrušit vyhledané místo, abych pak vybral z menu Trasa, kde se objeví aktuální poloha, namísto té nalezené, kterou jsem navíc byl nucen jakoby zrušit.
          Zdeněk

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Jan BuriánekJ Offline
            Jan Buriánek Mapsters Premium @Zdeněk Bureš
            last edited by

@Zdeněk-Bureš
            Jen jsem si vzpomnel, ze se to tu nedavno resilo, tak jsem dal odkaz. Vic nepomuzu.
            Nejste sam s timto problemem, treba se k tomu z tymu Mapy vyjadri.

Mozna by to to resilo, kdyby po kliknuti na Trasa vyskocilo okno s dvema polozkami;

• pouzit jako start moji polohu
            • nastavit start
            Zdeněk BurešZ 1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • Zdeněk BurešZ Offline
              Zdeněk Bureš Premium @Jan Buriánek
              last edited by Zdeněk Bureš

@Jan-Buriánek Uvidíme, kéž by. Mě by se líbilo, kdyby zavedli volbu"Vztažný bod" u vybraného místa a pak někde v rohu nějaké decentní upozornění, že je zapnutý jiný vztažný bod, než aktuální poloha.
              Zdeněk

1 Reply Last reply Reply Quote 1

Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.

Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.

With your input, this post could be even better 💗

Register Login
              • First post
                Last post
              Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
              NodeBB & contributors, OSM & contributors
              Terms of Use   Privacy Policy