Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Modrý bod se při jízdě nehýbe s mapou – chybějící funkce, nebo jen skryté nastavení?

Scheduled Pinned Locked Moved Tracker
    6 Posts 4 Posters 83 Views
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • P Offline
      Pavol
      last edited by

Dobrý den,
      při jízdě na kole jsem zapnul Stopaře v aplikaci Mapy.com, ale všiml jsem si, že se modrý bod s mojí polohou nepohybuje automaticky uprostřed mapy. Mapu jsem musel neustále ručně posouvat, abych viděl, kde jsem a kam vedou stezky. Nevíte, zda tato funkce v aplikaci chybí, nebo je někde v nastavení a jen jsem ji přehlédl? Díky za radu!

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • Jan BuriánekJ Online
        Jan Buriánek Local expert Legendary Explorer
        last edited by Jan Buriánek

Vlevo dole máte kulatou ikonu s modrým bodem. Klikněte na ni, bod polohy se vycentruje a bude se posouvat mapa.
        Druhý klik navíc přidá otáčení mapy do směru. Tato funkce natáčení do směru v současnosti na některých zařízeních zlobí, při pohybu se natáčení zastaví. Ale bod zůstává vycentrovaný, mapa se pohybuje. Už pracují na opravě.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • Jan BuriánekJ Online
          Jan Buriánek Local expert Legendary Explorer
          last edited by

Ještě doplním, že ruční pohyb s mapou automatické centrování vypne a mapa se zase nepohybuje. Po ručním posunu se musí opět kliknout na ikonu bodu polohy.

To se snadno stane i při zoomování dvěma prsty, že nedojde jen k zoom, ale i trochu pohnete s mapou. Centrování se zastaví. Stačí znovu kliknout na ikonu polohy.
          Jak jsem již psal, druhý následný klik na ikonu začne s mapou otáčet. Další klik zase otáčení zruší atd.

1.jpg

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • EwelinaE Offline
            Ewelina Mapy.com Team Premium @Pavol
            last edited by

@Pavol Dobrý den,
            Přesně tak, jak je napsáno výše.
            Pro automatické sledování Vaší polohy na mapě při jízdě stačí v aplikaci tapnout na tlačítko centrace vlevo dole nad mapou. Po jeho aktivaci se bude mapa pohybovat společně s Vámi. Pokud na něj klepnete dvakrát, mapa se bude navíc i otáčet ve směru Vaší jízdy, což je při orientaci v terénu velmi užitečné.
            Vyzkoušejte a dejte vědět, zda to pomohlo. 😊

Miroslav BaxantM 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • Jan BuriánekJ Jan Buriánek referenced this topic
            • Miroslav BaxantM Offline
              Miroslav Baxant Premium @Ewelina
              last edited by

@Ewelina
              Dobrý den,
              kliknutí na prostřední tlačítko sice vycentruje mapu na polohu, dalším kliknutím se mapa natočí "tak nějak" ve směru jízdy, ale dál se pak nenatáčí, pouze se centruje na polohu. Chová se mi to identicky na dvou Android mobilech. Vypadá to, jakoby se mapa nenatáčela dle směru jízdy, ale držela se senzorů pohybu v mobilu. Dříve, to fungovalo perfektně.

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • Jan BuriánekJ Online
                Jan Buriánek Local expert Legendary Explorer @Miroslav Baxant
                last edited by Jan Buriánek

@Miroslav-Baxant
                To je právě aktuálně chybná funkčnost, probíráme to zde, přidejte se tam 🙂

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • First post
                  Last post