Spuštění navigace na uložené trase
-
Ahoj, jak mám spustit navigaci na uložené trase? Dřív to fungovalo teď mě to ani za boha nejde spusit. Vyberu ze svých map nějakou trasu. Po jejím výběru se mě zobrazí start trasa a cíl. Nicméně nikde nemám možnost spustit navigovani na trase.
-
Myslíte uložený plán, nebo nahranou stopu stopařem?
-
@Jan-Buriánek jedná se o Importovaný GPX soubor podle kterého jsem se ještě před za vedením premium map normálně navigoval určitě to fungovalo ještě na konci září. Teď se mě trasa zobrazí ale nikde není tlačítko nebo jakákoliv možnost pro spuštění navigace. Alespoň se mě mapa posouvá a moje poloha je stale uprostřed mapy, ale navigace jako taková nefunguje/nejde spustit.
-
Budu Vám oponovat. Podle GPX stopy nikdy v Mapy.cz nešlo pustit navigaci.
Mají jednou v plánu to umět, ale není stanoven žádný časový horizont.Lze se pouze orientovat podle modrého bodu polohy nad zobrazenou červenou stopou.
Import GPX souboru se po uložení do moje mapy chová stejně, jako záznam. Je to řada souřadnic, jakoby namalovaných na mapu pastelkou, zcela bez vazby na křižovatky, typy cest atd. Tvrdá neměnná data. Mohou vést i přes les nebo přes potok, kam by Vás navigace ani poslat nemohla.Napadá mě leda jedna možnost, možná jste měl importované stopy ve formátu <rte>, což je jen soupis průjezdních bodů. Z těchto bodů nejspíš jde vytvořit plán a podle plánu pak jde navigovat.
Plán je modrá čárkovaná stopa, zatímco běžné GPX importy jsou <trk> a ty se zobrazí jen jako hotová červená stopa, jak jsem psal výše.
Znovu tedy zopakuji: pokud jste měl i předtím stopy vykreslené červeně, zcela určitě jste podle toho nemohl pustit navigaci v Mapy.cz - Mapy.com.
-
@Jan-Buriánek máte pravdu, moc vám děkuji, měl jsem totiiz kombinaci obého tj. Průjezdné body modré čárky i Import GPX (červená trasa a modrá tečka) a pomotal jsem to. Ještě jednou moc děkuji