Navigace spadne během jízdy přes Apple carplay
-
Mám poslední dobou problém s navigaci propojenou s CarPlay. Navolím trasu, zapnu navigaci v autě a třeba po 40 minutách navigace spadne a když chci cestu spustit znovu tak se spustí, ale už nevidím mapové podklady, jen číslo silnice / dalnice a jizdni pruhy. Nepomáhá nic, navigace funguje jenom když vypnu motor a pak znova nastartuji. Někdo radil, že je problém s bezdrátovým nabíjením, ale dnes se to stalo opět a telefon byl přes USB-C. Podotýkám, že Google maps tyhle problemy nemaji.
Iphone 17 pro max
iOS 26.4.2
Aplikace Mapy.com je aktualizovaná na poslední verzi.Díky za pomoc.
-
@Tomáš-Antal
Dobrý den, ano naprosto stejně se to děje i u našeho vozu MB a je naprosto pravidelný. Cca do ty hodiny to spadne. Platím si mapy Premium a toto bych od toho nečekal. Doufám že se vývojaři nad tím zamyslí. A co mě vždy pomůže že na mobilu vypnu mapy.cz a znovu je pustím. Není potřeba vůz vypnout. Hodně mě to štve, mapy.cz mám rád a musím je pochvalit jak mají velké ikony, třeba na radary, to je palec nahoru. -
@Tomáš-Antal Zdravím, o problému víme a řešíme. Ve verzi aplikace 26.4.2. by to již mělo být stabilnější.
-
@Jakub-Faifer
Dobrý den, tak to je skvělý, že na tom pracujete. Díky moc! -
@Jakub-Faifer
Jen pro informaci, kdy to bude cca opraveno? Mám verzi 26.4.2 na iPhonu a stále to dělalo minulý týden. -
@vystavba-malu Bude to opraveno až to opravíme
Nám se to už nedaří navodit ve 26.4.2, ale ještě něco zkusíme do další verze. -
@Tomáš-Antal Mam naprosto stejny problem - novy Kodiaq + iPhone 16 (iOS 26.4.2) + Mapy.cz (26.4.2). Poprve zaznamenano na zacatku dubna (drive to nedelalo). Jizda (propojeni pres CarPlay musi trvat alespon 1h a s presne hodinovou presnosti se opakuje). Mapa dal bezi a je spravne zobrazovana na telefonu - jen zobrazeni na entertainmentu spadne a mapa se nezobrazi (je tam pouze background bez aktualni mapu a trasy). Nejlepsi zatim nalezene reseni: na iphonu swajpnu pravej horni roh dolu ( pro rychle volby systemoveho nastaveni) a ZAPNU WiFi (potvrdim hlasku, ze se tim odpoji CarPlay). Odpoji se a rovnou se sam zase propoji a sup, vsechno jede jak ma - a na hodinu presne je klid - pak se to stane zase. Zopakuji ZAPNUTI wifi a zas na hodinu pokoj. (zadne vypinani motoru nebo slozite odpojovani car play v entertainmentu). Pripojeni pres usbC kablem naprimo tento problem bohuzel take neresi.
-
jeste jeden poznatek pro vyvojare - pri tom znovupropojeni a zobrazeni se mapa zobrazi v nocnim barevnem rezimu nez ji po urcite dobe dojde, ze je venku den a svetlo a prepne se do denniho rezimu.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Register Login