Plánování tam, kde není stezka
-
Čau, nešlo by nějak udělat, ať mapy plánujou trasu tam, kde není vyznačená stezka? Někde je normálně cesta, ale v mapě chybí a pak to nejde naplánovat. Hodilo by se to třeba do lesa nebo na horách, kde lidi normálně chodí, ale není to v mapě zakreslený. Máte s tím taky problém? Jak to řešíte?
-
@Dana-Michalovska Ahoj Dano, díky za podnět! Trasa se aktuálně plánuje pouze po existujících cestách v mapě. Pokud nějaká stezka chybí, můžeš trasu upravit ručně přidáním průchozího bodu v místě, kudy chceš projít. Snad to pomůže!
-
@Ewelina-Knotek Hi, I'd also like to request this feature. I hope you can implement it in the future.
-
@Ewelina-Knotek To jako vážně?!? Jednou větou si rozporujete tu druhou... Pokud přidám bod mimo vyznačenou stezku/cestu, trasa se tam samozřejmě nepřepočítá, protože nemá kudy.
-
@Standa-Komínek No když tu přočitam některé odpovědi od Ewelina tak mám pocit že to odpovídá AI nebo někdo kdo Mapy.cz nikdy nepoužil ty odpovědi jsou úplně mimo.
To nové fórum se evidentně trochu nepovedlo -
@Jan-Kuchař Díky za zpětnou vazbu! Odpovědi nepíše AI, ale skutečný člověk – konkrétně já
A Mapy.com používám denně, takže mě mrzí, pokud některé reakce vyzněly nepřesně nebo mimo. Klidně mi dejte vědět, co Vám nesedělo, ráda se z toho poučím.
A k fóru – budeme moc rádi za Vaše nápady, co na něm zlepšit.
Pokud jde o plánování trasy mimo vyznačené stezky, jak už jsem psala – zatím to bohužel možné není. Můžete to ale zkusit obejít například přidáním bodu v místě, kde sice stezka vyznačená není, ale Vy víte, že tam cesta vede. Poté se opět napojíte na zbytek trasy.
Můžete také naplánovat dvě samostatné trasy, nebo si to upravit jinak – podle Vaší fantazie.
-
@Ewelina
Dobrý den, děkuji za reakci.
Vy ale píšete že mohu dát průjezdní bod do místa kde cesta není což ale pravda není.
Umístit průjezdní bod mimo cestu sice mohu, ale Mapy.cz naplánují cestu k nejbližšímu místu na cestě které je k tomuto průjezdnímu bodu, potom to otočí a nějakou dlouhou oklikou to k tomuto bodu naplánuje z druhé strany a pak pokračuje plánování k dalším průjezdním bodům. Takže k překlenutí úseku třeba 200m v místě kde cesta vyznačena není naplánuje trasu o několik km delší.
Přitom možnost aby šlo mezi některými průjezdními body nastavit aby aplikace
tyto body pouze protnula vzdušnou čarou, tedy bez plánování je požadována uživateli již několik letU jiného tématu kde se tazatel ptá jestli je možné sdílet a upravovat uložené trasy s jinými uživateli , odpovídáte že je možno sdílet, ale to pravda také není.
Uložené trasy sice sdílet lze, ale je to pouze jednostranné sdílení, takže druhý uživatel si muže sdílenou trasu, případně celou složku uložit, ale nemůže pracovat na její editaci, to může jen ten kdo trasu nasdílel.
Přitom funkce oboustranného sdílení složek je již také mnoho let požadována.Proto tedy vznikl můj dojem že odpovědí píše AI, protože na témata bylo odpovídáno nesprávně.
-
Má pravdu Honza Kuchař...
Píše vlastně o dvou bodech, které jsou dlouhodobě poptávány.
Já k tomu ještě přidám třetí, a to je navigace po GPX stopě, což může být importovaná stopa nebo záznam. To je poptáváno asi nejvíc.Mnoho lidí chce použít již hotovou trasu od někoho, aby se s tím nemuseli plánovat.
A třeba ze Stravy, pokud vím, to bude vždy GPX soubor. Nahrají ho do Mapy.com a pak hledají, jak podle toho navigovat. A ono to nejde.Uvidíte, že to bude i zde na novém fóru častý dotaz.
První vlaštovka zde -
@Jan-Buriánek Díky, pánové, za reakci! Pokud si všimnete něčeho, co není správně, budu moc ráda za upozornění – děkuji!
Co se týče jednotlivých funkcí:- Plánování pro obytná auta – to zatím v plánu nemáme.
- Import GPX a následná navigace po nahrané trase – to zatím neplánujeme, ale do budoucna bychom rádi.
- Sdílení polohy – to máme v plánu, snad se nám to podaří ještě do konce roku.
Zdravím Vás!
-
V úvodním dotazu zde ve vlákně - paní Dana - má zelenou ikonku "Backseat navigator" - tam, co máme normálně korunku a "premium"
Co znamená "Backseat navigator" ? -
@Jan-Buriánek vymysleli jsme trochu zábavy pro naše fórum: https://community.mapy.com/groups Za dosaženou reputaci, kterou získáváte s každým lajkem za váš příspěvek, můžete získat různé úrovně na fóru. Viditelnost statusu si můžete nastavit podle libosti v části „Upravit profil“.