Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Sdílení polohy - aktualizace polohy

Scheduled Pinned Locked Moved Community Support | Uživatelská poradna
    18 Posts 6 Posters 414 Views 6 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Jarda AneltJ Offline
      Jarda Anelt Premium @Jan Bína
      last edited by

@Jan-Bína dobrý den, máte zkušenost o kolik se sníží vydrž baterie při přesném sdílení?

Jan BínaJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jan BínaJ Offline
        Jan Bína Premium @Jarda Anelt
        last edited by

@Jarda-Anelt dobrý den, nemám to změřené, bude to hodně záležet na konkrétním zařízení i na tom co dalšího na něm běží, takže to je dost individuální.

Standa KomínekS 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Standa KomínekS Offline
          Standa Komínek Map Genius Premium Local expert Master trip planner @Jan Bína
          last edited by Standa Komínek

Z trochu jiného soudku. Včera jsem posílal odkaz na sdílení své polohy do skupiny přátel. První člověk přijal pozvánku v pohodě (přišlo mi i potvrzení o přijetí), druhému ale vyskočila hláška, že sdílení už někdo před ním načetl a dál ho to nepustilo. Přesnou hlášku, ani printscreen bohužel nemám, stejně tak nevím, zda měl nejaktuálnější verzi apky. Předpokládám ale, že toto není standardní chování... Nemáte už hlášeno jako chybu?

• Jan BínaJ Offline
            Jan Bína Premium @Standa Komínek
            last edited by

@Standa-Komínek To je zamýšlené chování, každé sdílení může aktuálně odebírat maximálně jeden člověk. Musel byste jich vytvořit více, pro každého jedno.

last edited by

@Jan-Bína Aha. To mi ale přijde dost divný a hlavně nelogický - máte to ověřeno nebo jen domněnka? Proč není odkaz jen jeden a já si sám zvolím kolika lidem to pošlu?

• Jan BínaJ Offline
                last edited by

@Standa-Komínek Já jsem to programoval, takže ověřeno :). Bylo to, pokud vím, hlavně z důvodu bezpečnosti. Aby po internetu nelítal odkaz na neomezený přístup k vaší live poloze. Neříkám že se to nedá vyřešit jinak a líp, ale aktuálně je to takhle. Třeba se to jednou změní.

Standa KomínekS 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                  last edited by Standa Komínek

@Jan-Bína Ok 🙂 Na jednu stranu rozumím, na druhou stranu je na mne na jak dlouho odkaz pro sdílení povolím, případně komu ho pošlu, že ho nezneužije... To už je na mojí zodpovědnosti.

Jde mi o čistě praktické využití, viz moje včerejší situace - vyzvednutí několika lidí na několika různých místech. Dle aktuálního nastavení musím každému poslat extra odkaz pro sdílení, tzn. vytvořit a poslat x odkazů. Přitom by stačilo poslat jeden odkaz např. přes skupinu na Whatsappu apod. a bylo by to vyřešené.

Zkuste to prosím ještě zvážit, předpokládám, že nebudu jediný... 🙏

P.S. Takto je to nastavené od začátku? Mám za to, že cca v půlce ledna to fungovalo neomezeně...

• Jan BínaJ Offline
                    last edited by

@Standa-Komínek U obecného sdílení je to takhle od začátku, možná jste předtím používal navigační sdílení (to které zahájíte až po spuštění navigace z navigačního menu). U něj tohle omezení není, dokonce ho může odebírat i nepřihlášený uživatel. Takže ve vaší situaci by se to dalo nejspíš vyřešit i takhle.

last edited by

@Jan-Bína Máte pravdu, bylo to při navigaci.
                      Ano, obejít by to takhle sice šlo, ale tohle byl zrovna ten příklad relativně "kolem komína", takže bez navigace...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • Prekop VladimírP Offline
                        Prekop Vladimír
                        last edited by

Jak nastavit polohu?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • First post
                          Last post
                        Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
                        NodeBB & contributors, OSM & contributors
                        Terms of Use   Privacy Policy