Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

AndroidAuto - Nastavení - Navigace - Sever vždy nahoře

Scheduled Pinned Locked Moved Android Auto | CarPlay
    3 Posts 2 Posters 39 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Jan BuriánekJ Offline
      Jan Buriánek Mapsters Premium
      last edited by Jan Buriánek

V aplikaci je v nastavení položka Navigace, a v ní je mj. přepínač Sever vždy nahoře. Očekával bych, že se toto nastavení týká pouze navigace, nikoli mapy bez puštěné navigace.

Přesněji přímo v mobilu to tak funguje a je to správně. Mohu mít vypnutý "sever vždy nahoře" a při spuštění navigace na mobilu se tedy mapa natáčí do směru. Jakmile ukončím navigaci, zase je mapa normálně na sever (pokud nepoužiju druhý klik na bod polohy, aby se mapa otáčela).

Ale v AA se přepínání "sever vždy nahoře" promítá i při jen zobrazené mapě - bez puštěné navigace!

Pokud tedy vypnu "sever vždy nahoře", tak jde správně navigace (bez natáčení mapy by byla navigace nepoužitelná). Ale když nepustím (vypnu) navigaci, tak je nepoužitelná mapa, protože se také stále natáčí do směru, ač by neměla.

A naopak, když zapnu "sever vždy nahoře", tak je správně mapa bez navigace (tak jako na mobilu nebo na webu - sever nahoře), ale je zas nepoužitelná navigace.

Jak to funguje vám ostatním? Dělám něco špatně?

Standa KomínekS 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Standa KomínekS Offline
        Standa Komínek Map Genius Premium Local expert Master trip planner @Jan Buriánek
        last edited by Standa Komínek

@Jan-Buriánek Já teda používám jen jako navigaci v mobilu a odmítám, že by navigace bez natáčení byla nepoužitelná - zásadně jinak nejezdím 😀 Je teda pravda, že hlavně při cestách na jih a nějaké složitější křižovatce (hlavně ve městě) je to občas trochu oříšek, ale když se pořádně sledují pokyny k odbočení, případně řazení do pruhů, tak se to dá... 😎
        Ale to jsem trochu odbočil od tématu 😇

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Jan BuriánekJ Offline
          Jan Buriánek Mapsters Premium @Standa Komínek
          last edited by

@Standa-Komínek Ahoj, to mě dost překvapuje.
          Jezdím podle gpx červené stopy na kole a taky to většinou nerotuju, takže polovina jízdy míří opačně (podle zákona schválnosti většina...) A relativně často zmatkuju na křižovatce. Musím si říkat: na mapě to míří doleva, takže jedu doprava...
          A nerotuju to proto, abych měl přehled. Protože tak, jak jsem to naplánoval, to "mám v oku" a pohledem na nerotovanou mapu mám okamžitě přehled. Rotaci si dám jen třeba právě na průjezd městem, kde to neznám. Ale na kole tedy bez AA přímo na mobilu to jde velni snadno přepínat, kliknutím na ikonu. V AA to bez navigace nejde, ikona není...

V autě bych při řízení podle navigace považoval nerotování do směru za nebezpečnou variantu.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • First post
            Last post
          Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
          NodeBB & contributors, OSM & contributors
          Terms of Use   Privacy Policy