Použití PREMIUM
-
Ještě pro jistotu doplním, i pro ostatní:
nejdůležitější je ten email, protože určuje účet. Když jdete platit premium, buďte přihlášeni s tím vaším správným emailem. Máte-li jen jeden, OK.Někteří lidé mají více emailů, ani neví, ke kterému jsou zrovna přihlášeni, zaplatí premium, a pak se divý, že na tom jiném zařízení to nejde - protože tam jsou přihlášeni s jiným emailem, tedy k jinému účtu.
Premium se ale váže pouze na jeden účet.
Máte-li více účtů, a chcete na nich mít na všech premium, musíte to zaplatit pro každý účet (email) znovu. -
Trošku jsem se rozepsal... Do třetice to shrnu:
Jak píšete: přihlásíte se a zaplatíte ze svého PC.
Pak v mobilu spusťte aplikaci a přihlaste se se stejným emailem/heslem.
A budete mít premium i v mobilu. -
@Jan-Buriánek Jedno malé doplnění : Pro stažení, nainstalování aplikace a stažení offline map je nutné do telefonu dát kartu. Potom ji lze vyjmout a aplikace funguje i bez ní ( Alespoň Mapy Cz ) --> nevím jak je to u novějších Mapy com.
-
@lm386 Proč by byla nutná karta? Myslíš SIM kartu?
Stačí, aby byl mobil při přihlašování online přes wifi, a není důvod, aby se apka nemohla přihlásit a zjistit, že účet má premium. Pak už tam premium zůstane. I když např. tam karta je a je režim letadlo - jako by tam nebyla. -
Bez Sim karty to prostě nenainstaluješ - odzkoušeno
Vzpomínám si jak jsem se s tím natrápil ( protože do tabletu, který simku nemá to šlo normálně ) a teprve potom mi to došlo.

-
@lm386 To jsem nezkoušel.
Pro instalaci apky by měl stačit účet u Googlu, aby šel obchod Play. A wifi, aby byl internet. Nainstaluje se apka a jeli online (přes wifi je), nevidím důvod, proč by to nešlo přihlásit k účtu, čímž tam samozřejmě bude i premium, máli to účet zaplacen.
Pak to bez wifi bude offline a normálně to poběží dál. Samozřejmě se staženým offline mapami.
Třeba to někdo upřesní... -
@lm386 To si nemyslím. Když jsem si nedávno pořídil nový mobil, tak jsem si nejprve předinstaloval všechny potřebné aplikace (včetně Mapy.com) a po pár dnech teprve přehodil i simku.
A žádné omezení jsem nezaregistroval... -
@Standa-Komínek
Ještě bych dotaz doplnil - cestujem na kole i do okolních států (nejdál jsme dojeli do Benátek a zpět) takže pokud se přihlásím na kterémkoli i cizím telefonu svým účtem tak můžu premium používat? Tedy i stáhnout mapy jakoby znovu? Ptám se proto, že to děláme tak, že jeden velí a má mapy v telefonu, ostatní, přesněji další dva, mobil s mapami nevozí. -
Ano, mapy offline můžete stáhnout na každý mobil, kde se přihlásíte svým účtem. A ano, tam kde zadáte svůj účet (email, heslo), tam budete mít premium. Tedy možnost stahovat mapy neomezeně.
Pokud budete mít svůj účet na více mobilech, počítejte s tím, že také na všech jsou stejné "moje mapy", tedy váš obsah, dokud tam jste přihlášený.
EDIT: ještě doplním, že jeden premium účet je určený pro jednoho člověka, ne např. pro celou rodinu...
Můžete mít přihlášení na více mobilech, ale používat byste měl v dané chvíli vždy jen jedno zařízení. Jinak může nastat problém se synchronizací. -
A ještě napíšu - tak jak to píšete, že jedete s jedním mobilem, který je třeba někoho jiného z rodiny, je to OK. Můžete si tam dočasně dát svoje premium. Ale počítejte s tím, že dokud je mobil přihlášen k tomuto vašemu účtu, majitel mobilu vidí pouze váš obsah, nevidí svůj, a bude-li třeba zaznamenávat, bude to zase ve vašem účtu.
Prostě je to jako váš mobil...