Plánování trasy s editací popisu bodů
-
Chodíme již spoustu let a využíváme mapy.cz, ale nadáváme stále na nemožnost popsat jednotlivé body na trase ... např. oběd, večeře, nocleh atd ... byla by to bomba pomoc při plánování ... je to jediná chyba, kterou na mapách vidíme ..... prosím ZAMYSLETE SE nad tím ... Děkuji.
-
@Tomáš-Svoboda-0 Děkujeme za podnět. Vaši zpětnou vazbu předáme kolegům, nápad na označování bodů na trase je užitečný.
-
@Tomáš-Svoboda-0 Pokud vám na tom záleží, tak s trochou úsilí to jde.
Body si předem vyhledáte a uložíte do Moje Mapy. Při tom je lze přejmenovat dle libosti.
Takové pojmenované body lze do trasy přidávat vyhledáním dle začátku názvu. -
@Martin-Pištora .. no ale mě jde o uživatelsky přívětivé mapy ... proto to sem píšu ... je to prostě na prd .... přeblikávat mezi mapou, kde je trasa a kde jsou body a potom to spojovat ... opruz...
-
@Martin-Pištora Zkusil jsem přidat vlastní body, pojmenoval jsem je a uložil a při plánování trasy nejdou dát do plánované trasy.
-
@Marek-Polák
Asi jste je nevytvořil jako samostatně uložené body ale jako skupina bodů "Vlastní body". Takto vytvořené body nelze přidat jako průjezdní body do trasy.
Navíc to co píše Martin Pištora o pojmenovávání bodů pro trasu je stejně zbytečné.
V Mapy.com je dlouhodobě chyba, pokud na webu vytvoříte a pojmenujete body které potom použijete do trasy tak pak po synchronizaci do aplikace a otevření této trasy pro navigaci se vám místo vašich názvů název "Pozice na mapě".
Vyzkoušejte si to na pár bodech než budete zbytečně pojmenovávat desítky bodů. -
A já k tomu doplním, že vlastní bod uděláte pravým kliknutím a položkou "co je zde". Musíte mít ale dostatečné přiblížení, min. zoom 14, aby se tvořil bod a ne oblast.
Bod pak jde uložit jako hvězdičku a při ukládání mu dát název.
Do plánu se to pak musí přidávat přes vyhledávání: přepne se do vyhledávání, napíše se ten název a našeptávač nabídne položku daného bodu; do trasy se přidá tak, že se v položce našeptávače klikne na symbol plánu (zalomená šipka), který je vpravo v položce.
Ale stejně když jsem to zkusil, tak jsem bod dokázal přidat, ale ani na webu nevidím jeho název, do plánu se to vloží jako souřadnice.
Nezbývá než konstatovat, že vlastní názvy průjezdních bodů zatím nejsou k dispozici.