Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Plánování trasy s editací popisu bodů

Scheduled Pinned Locked Moved Ideas for new features | Nápady na nové vychytávky
    7 Posts 6 Posters 43 Views 6 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Tomáš Svoboda 0T Offline
      Tomáš Svoboda 0 Premium
      last edited by

Chodíme již spoustu let a využíváme mapy.cz, ale nadáváme stále na nemožnost popsat jednotlivé body na trase ... např. oběd, večeře, nocleh atd ... byla by to bomba pomoc při plánování ... je to jediná chyba, kterou na mapách vidíme ..... prosím ZAMYSLETE SE nad tím ... Děkuji.

EwelinaE Martin PištoraM 2 Replies Last reply Reply Quote 1
      • EwelinaE Offline
        Ewelina Mapy.com Team Premium @Tomáš Svoboda 0
        last edited by

@Tomáš-Svoboda-0 Děkujeme za podnět. Vaši zpětnou vazbu předáme kolegům, nápad na označování bodů na trase je užitečný.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Martin PištoraM Offline
          Martin Pištora Premium @Tomáš Svoboda 0
          last edited by

@Tomáš-Svoboda-0 Pokud vám na tom záleží, tak s trochou úsilí to jde.
          Body si předem vyhledáte a uložíte do Moje Mapy. Při tom je lze přejmenovat dle libosti.
          Takové pojmenované body lze do trasy přidávat vyhledáním dle začátku názvu.

Tomáš Svoboda 0T Marek PolákM 2 Replies Last reply Reply Quote 1
          • Tomáš Svoboda 0T Offline
            Tomáš Svoboda 0 Premium @Martin Pištora
            last edited by

@Martin-Pištora .. no ale mě jde o uživatelsky přívětivé mapy ... proto to sem píšu ... je to prostě na prd .... přeblikávat mezi mapou, kde je trasa a kde jsou body a potom to spojovat ... opruz...

• Marek PolákM Offline
              Marek Polák Premium @Martin Pištora
              last edited by

@Martin-Pištora Zkusil jsem přidat vlastní body, pojmenoval jsem je a uložil a při plánování trasy nejdou dát do plánované trasy.

Jan KuchařJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • Jan KuchařJ Offline
                Jan Kuchař Local expert Backseat navigator Master trip planner Premium @Marek Polák
                last edited by

@Marek-Polák
                Asi jste je nevytvořil jako samostatně uložené body ale jako skupina bodů "Vlastní body". Takto vytvořené body nelze přidat jako průjezdní body do trasy.
                Navíc to co píše Martin Pištora o pojmenovávání bodů pro trasu je stejně zbytečné.
                V Mapy.com je dlouhodobě chyba, pokud na webu vytvoříte a pojmenujete body které potom použijete do trasy tak pak po synchronizaci do aplikace a otevření této trasy pro navigaci se vám místo vašich názvů název "Pozice na mapě".
                Vyzkoušejte si to na pár bodech než budete zbytečně pojmenovávat desítky bodů.

• Jan BuriánekJ Offline
                  Jan Buriánek Mapsters Premium
                  last edited by Jan Buriánek

A já k tomu doplním, že vlastní bod uděláte pravým kliknutím a položkou "co je zde". Musíte mít ale dostatečné přiblížení, min. zoom 14, aby se tvořil bod a ne oblast.
                  Bod pak jde uložit jako hvězdičku a při ukládání mu dát název.
                  Do plánu se to pak musí přidávat přes vyhledávání: přepne se do vyhledávání, napíše se ten název a našeptávač nabídne položku daného bodu; do trasy se přidá tak, že se v položce našeptávače klikne na symbol plánu (zalomená šipka), který je vpravo v položce.
                  Ale stejně když jsem to zkusil, tak jsem bod dokázal přidat, ale ani na webu nevidím jeho název, do plánu se to vloží jako souřadnice.
                  Nezbývá než konstatovat, že vlastní názvy průjezdních bodů zatím nejsou k dispozici.

• First post
                    Last post
                  Mapy.com are part of Seznam.cz, a.s. – all rights reserved. Powered by excellent NodeBB
                  NodeBB & contributors, OSM & contributors
                  Terms of Use   Privacy Policy