Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

nefunguje poloha v mapě

Scheduled Pinned Locked Moved Community Support | Uživatelská poradna
    7 Posts 3 Posters 94 Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Anonymous 79A Offline
      Anonymous 79
      last edited by

Jak je možné zprovoznit, aby fungovala poloha v mapě (ten modrý puntík)?

Vyzkoušeno na Motorola g54 a Samsung A52s

Podrobná poloha je zapnutá (GPS "vždy"), aplikaci jsem povolil práva na polohu. Když spustím mapy, vidím spuštěnou ikonku polohy v horní liště, ale v mapách se žádný puntík polohy neobjeví. Když zkusím trasu, objeví se hláška o načítání GPS, ale nic se nenačte.

Aplikaci jsem resetovat (promazal paměť), potom i smazal a znovu nainstaloval, ale výsledek je stále stejný.

Je nutné být přihlášený? Protože na telefonu nemám internet, jen wifi. Ale poloha nefunguje ani na wifi, ani bez wifi.

Nebo je určení polohy vázané na placenou verzi?

Jakub FaiferJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jakub FaiferJ Offline
        Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @Anonymous 79
        last edited by

@Anonymous-79 Dobrý den, standardně se poloha vždy ukazuje, budete mít nějaký problém obecně se zapnutím polohy. Přihlášení nemá na polohu vliv.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Anonymous 79A Offline
          Anonymous 79
          last edited by

Ještě nedávno to fungovalo normálně.
          Teď mě napadlo, je možné, že to způsobuje deaktivovaná aplikace google mapy? Protože jsem ji nepoužíval, tak je teď deaktivovaná - je možné, že se spolu s ní deaktivovala i ta poloha? I když ji mám zapnutou?

lm386L Jakub FaiferJ 2 Replies Last reply Reply Quote 0
          • lm386L Offline
            lm386 Backseat navigator @Anonymous 79
            last edited by lm386

@Anonymous-79 Možné to je - i když já je mám také deaktivované. Já dělal pořádek v telefonu ( zakázal jsem vše co nepoužívám ) a načítání polohy se mi výrazně zpomalilo. Pak jsem zjistil, že na to má velký vliv aplikace Najít moje zařízení.

Obecně platí, že když máš v telefonu vyplou polohu - po zapnutí to první načtení trvá delší dobu ( někdy ujedu i jeden kilometr, než to chytne - je to individuální, záleží jestli jsi ve městě anebo v lese mezi stromami ), pak už to chytá většinou do 10 sekund.
            Jinak poslední dobou se také, sem tam vyskytují výpadky, a druhý den třeba funguje vše normálně.
            Prostě zkoušet.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • Anonymous 79A Offline
              Anonymous 79
              last edited by

Tak to asi bylo těmi Google. Když jsem probudil (na té Motorole) aplikaci Googlemapy, tak tam mi to polohu našlo okamžitě. A když jsem pak otevřel Mapy, tak taky okamžitě.

Takže nejspíš, když telefon dal před časem Googlemapy mezi uspané aplikace z důvodu nepoužívání (což si pamatuju, že bylo nedávno) tak se to asi vypnulo všechno společně s polohou - což je trochu nešťastné, protože na liště je/byla poloha pořád zapnutá, a práva jsem na ni kontroloval, resp. znovu přidával, když jsem Mapy přeinstalovával.

Každopádně díky za pomoc.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • Jakub FaiferJ Offline
                Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @Anonymous 79
                last edited by

@Anonymous-79 Tak už jdeme ke kořenu problému. GPS pozice v telefonu je dodávána do aplikací pomocí Google play services. Pokud pozakazujete takové aplikace, bude to mít vliv na to, že to nebude fungovat..

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gms&hl=cs

Dobrou studií budiž hodnocení této aplikace ve Storu, kde lidé píší, že neví k čemu to je a zakazují to apod..

Anonymous 79A 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • Anonymous 79A Offline
                  Anonymous 79 @Jakub Faifer
                  last edited by Anonymous 79

@Jakub-Faifer
                  Já jsem nic nezakazoval, jestli mi v telefonu běží nějaké play services ani nevím, hry tam nemám, a v seznamu aplikací je nevidím.
                  Jediné, co se stalo, bylo to, že se mi uspaly google mapy, protože jsem je použil možná kdysi jednou. Stáhnul jsem si mapy.cz a používal ty.

To, že se nepoužívaná aplikace uspí, chápu. Co nechápu je, že s vypnutím google map přestala fungovat poloha jako taková, i když v liště nahoře byla zapnutá a tvářila se jako aktivní.

Takže až se mi za nějakou dobu google mapy znovu automaticky deaktivují, tak se to bude opakovat? (naštěstí teď už teda vím co dělat, ale stejně - je možné, že je něco takhle navázané na google aplikaci?)

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • First post
                    Last post