Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Možnost stáhnout .apk balíček i mino obchod google

Scheduled Pinned Locked Moved Community Support
    9 Posts 3 Posters 384 Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • i.carI Offline
      i.car Backseat navigator
      last edited by

Proč nedáte ke stažení aplikaci i mimo obchod? Jsou i různé jednoúčelové zařízení, případně telefony s alternativním OS kde záměrně (z důvodu reklam a dalšího šmírovaní) ani obchod google není nainstalován. Nepodporuje různé pochybné apk mirrory a škodlivé stránky a přidejte možnost stažení apky přímo na stránkách mapy.com

1 Reply Last reply Reply Quote 2
      • Jan BuriánekJ Offline
        Jan Buriánek Mapsters Premium
        last edited by Jan Buriánek

To už jsem tu někde navrhoval, že by to prostě mohlo být zde ve fóru přiloženo jako soubor ke stažení (fórum podporuje nahrávání souborů), vždy u vlákna s novinkami (odpovídající verze). Přímo se to nabízí. Odpovídající soubor pro Android nebo iOS. Zatím se to ale "neujalo".
        Použití by bylo např. i proto, že by šlo instalovat předchozí verzi, když se vyskytne nějaká chybka, které pro někoho něco omezuje. Než se to opraví, mohl by uživatel jet na předchozí verzi. Jenže z Googlu nejde starší verze vrátit.

i.carI lm386L 2 Replies Last reply Reply Quote 3
        • i.carI Offline
          i.car Backseat navigator @Jan Buriánek
          last edited by

@Jan-Buriánek Přesně, i ty předcházející verze jsou důležité.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • lm386L Offline
            lm386 Backseat navigator @Jan Buriánek
            last edited by lm386

@Jan-Buriánek Taky by se musel vyřešit problém s automatickými aktualizacemi --> protože vy si sice stáhnete ˝odněkud ˝ starší verzi aplikace ( protože se chcete vyhnout momentálně nefunkční verzi ), ale než stačíte stáhnout byť jen jedinou offline mapu, tak se vám aplikace automaticky aktualizuje na poslední verzi a jste zase tam, kde jste byli.

i.carI 1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • i.carI Offline
              i.car Backseat navigator @lm386
              last edited by

@lm386 Pokud se to děje na pozadí aniž by o tom uživatel věděl... ale to si nemyslím. Vždy to musí mít obchod google play ne? A ten přece umí uživatel nastavit tak ať se mu žádná apka neaktualizuje automaticky. Já to třebas tam mám nastaveno na všech zařízeních, protože už jsem několikrát dojel na to, že mi pak aplikace (a teď nemyslím mapy) nefungovala. Aktualizuju když chci já 🙂

lm386L 1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • lm386L Offline
                lm386 Backseat navigator @i.car
                last edited by

@i.car Nejen že mám v Google play zakázány automatické aktualizace aplikací, ale když ho nepoužívám, tak ho mám rovnou ve správci aplikací deaktivovaný.

Nevím jak je tomu dneska, ale těsně před premiem se mapy.cz aktualizovaly samy od sebe pouhým připojením na internet. Já jsem si chtěl ponechat ještě starou appku, tak jsem ji odstřihl od internetu ( aby mi zůstalo 14 offline států ) a po 14 dnech jsem si vzpomněl, že bych si mohl stáhnout ještě jednu mapku. Premium ještě nevyšel, tak jsem mapám povolil internet, stáhnul 15 stát a ejhle appka se sama updatla, takže mám tu absolutně poslední verzi před premiem.
                Dneska už to připojit nemůžu ( nehodlám to zkoušet ).

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • i.carI Offline
                  i.car Backseat navigator
                  last edited by

Takže o víkendu jsem s tím trošku pohrál. Jedna cesta jak získat originál .apk je například přes PC android emulátor (Multi-MEmu jsem použil já), na kterém se přihlásíte do obchodu google (pro jistotu jsem použil nový fake účet 🙂 a stáhnete mapy. To APK je vidět a lze jej kopírovat i do PC. Jenže když jsem to pak přesunul do telefonu, tak instalátor končil chybou, že aplikaci nelze nainstalovat. Pravděpodobně způsobeno rozdílnou architekturou CPU v emulátoru a skutečného telefonu. Takže tudy teda ne...

Další pokus byl chatgpt a výroba vlastního XAPK instalátoru v Android Studiu, protože těm co jsou dostupné na google play a jinde po netu nevěřím, že jsou čisté. Po několika chodinách točení se s AI v kruhu a jeho zaručenými radami jsem ho poslal do pr..le, protože jsem s ním nebyl schopen odladit funkční verzi ačkoliv se pořád dušoval, že teď to musí už fungovat. Kretén, nedává si věci do souvislotstí a neví co psal před 5ti minutama...

Mimochodem čisté XAPK lze získat tady link https://apkcombo.com/mapy-cz/cz.seznam.mapy/download/apk. Kontroloval (porovnával jsem binárně) ten cz.seznam.mapy.apk s tím staženým z emulátoru přes originál google účet a nelišily se, takže stránka je podle mne důvěryhodná.

Takže jak tedy ten .xapk nainstalovat? Jde to přes adb toolsy (toto zde rozepisovat nebudu, je to takový standard pro android a informací na webech je plno). Stačí tedy povolit na telefonu vývojářský režim, v něm povolit ladění USB, připíchnout k PC a spustit v příkazovém řádku dva příkazy:

adb devices
                  adb install-multiple config.arm64_v8a.apk config.armeabi_v7a.apk config.hdpi.apk config.ldpi.apk config.mdpi.apk config.tvdpi.apk config.x86.apk config.x86_64.apk config.xhdpi.apk config.xxhdpi.apk config.xxxhdpi.apk cz.seznam.mapy.apk

První příkaz připojí telefon (na telefonu se objeví zpráva/upozornění, kterou musíte povolit). Druhý příkaz nainstaluje všechny APK, které jste předem z XAPK vytáhli a zkopírovali do stejné složky jako je adb.exe. Ve skutečnosti k instalaci všech APK nedojde, android si přebere jen co mu sedí dle CPU atd. , zbytek ignoruje. Samozřejmě nevím co ta ostatní APK obsahují, teoreticky můžou klidně mít také nějakého toho červíka, ale já budu věřit, že jsou čisté. Apka mapy funguje !

mapy-xapk.png

Samozřejmě celá tato instalční procedůra postrádá smysl pokud máte účet google a na telefonu je google obchod předisntalován. Je jednodušší to stáhnout přes něj a pak se třeba odhlásit...

lm386L 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • lm386L Offline
                    lm386 Backseat navigator @i.car
                    last edited by

@i.car A teď nastává otázka : za jak dlouho se to aktualizuje na nejnovější verzi ?

i.carI 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • i.carI Offline
                      i.car Backseat navigator @lm386
                      last edited by

@lm386 said in Možnost stáhnout .apk balíček i mino obchod google:

@i.car A teď nastává otázka : za jak dlouho se to aktualizuje na nejnovější verzi ?

🙂
                      jo no, ale podle mě k tomu nedojde ale nikdy, protože:

1. telefon nemá google účet
                      2. v aplikaci obchod play jsem aktualizace zakázal (jde to v nastavení aplikace i když člověk není přihlášený)
                      3. pokud by chtěla instalovat přímo appka mapy, tak se jí to nemůže povést díky zabezpečení androidu. Vždy musí uživatel povolit zdroj instalace a v tom telefonu je to jen obchod play (ten to má automaticky) a správce souborů.

Každopádně budu to sledovat...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • First post
                        Last post