Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Navigace objížďky po neasfaltových cestách

Scheduled Pinned Locked Moved Route Planning & Navigation
    2 Posts 2 Posters 8 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Martin KroulM Offline
      Martin Kroul
      last edited by

Ahoj,
      stalo se mi v Chorvatsku a Slovinsku, že mě navigace v klidu vedla po štěrkové/zpevněné cestě lesem a polem.

Úplně si nemyslím, že je to vhodná objížďka ucpané dálnice a očekával bych alespoň asfalt (což se nedá v navigaci vybrat).

Zjistil jsem ale dle podkladů v OSM, že silnice, na které to takhle v obou případech navigovalo, jsou v mapě označen jako highway=unclassified + surface=compacted.

Pro dokreslení přikládám fotky z Google Map, jaké cesty to ve skutečnosti jsou. Osobně po tomhle fakt nechci na dovolené jezdit několik kilometrů plně naložený.
      gm.jpg
      gm1.jpg

Očekával bych tedy buď aby po takovéto cestě vůbec nešlo navigovat nebo aby byla možnost tento typ cesty/povrchu z navigace vyloučit. Jde s tím prosím něco udělat?

cestovatel32C 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • cestovatel32C Offline
        cestovatel32 Premium @Martin Kroul
        last edited by cestovatel32

@Martin-Kroul
        Na Balkáně je potřeba počítat s nižší kvalitou dat v OSM a tedy i v mapy.cz. Hlavní silniční tahy na tom jsou poměrně dobře Problém mohou dělat podobné zkratky.

Ale 1. případ je spíš chyba v mapování než na straně mapy.cz. Je to cesta highway=track a povrch není rozhodně mlatový, ale surface=gravel. A po zmapovaných štěrkových cestách mapy.cz nenavigují. Myslím, že jen když se na ně přidá průjezdný bod.
        2. případ vypadá pravděpodobně stejně.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • First post
          Last post