ztráta map I have lost the maps
-
@Jan-Buriánek Perfektní že nemusím zakládat nový účet. Vytvořil jsem dle rady novou složku, ale nikde nevidím možnost
přesunout do složky -
Aha, už to vidím. Problém. To, čemu říkáte vytvořené "mapy" jsou už přímo složky. Vy nemáte v uložené 5000 tras, ale 5000 složek, je to tak?
Pak Vám další složky nepomůžou. Nejde totiž dělat podsložky. Je to dlouhodobě v plánu, ale Mapy.com zatím podsložky neumí.
Takže u složky není položka přesunout do složky.Proto jsem opakovaně dotazoval, co jste vlastně vytvořil a co myslíte pojmem mapy. Kdybych věděl, že to máte takovéto množství složek, radil bych jinak.
5000 složek je moc.
Jedině to nějak sloučit, více stop dát do stejné složky a zredukovat trochu počet složek. -
@Jan-Buriánek nevím jak se co správně nazývá, zde je vidět že nyní mám 4168 nevím čeho, bodů, map?? Před ztrátou jich bylo více jak 5000 . Dám vám heslo pro
přístup do složky a můžeze se podívat kolik je čeho kde. -
@Honza-Odehnal
Heslo v žádném případě. Stejně bych Vám v tom nic nevyřešil, a pokud se něco pokazí (už se pokazilo ale může ještě víc), nemůžu a nechci v tom nijak figurovat.
Když jsem psal tu odpověď jak to rozsložkovat, tak tam ještě nebyl ten váš obrázek s moje mapy, na němž už to je vidět.Máte vytvořené složky a v nich pak můžou být kombinace plánů a záznamů. A složky jde sdílet.
To je samozřejmě dobré řešení.Ale prostě 5000 je moc, jak zde psal pan Faifer, což je člověk z týmu mapy.
Nezbyde asi nic jiného, než mít více účtů, jak jste psal. Sice to není podle licencí úplně OK, aby jeden uživatel měl více účtů, ale mají-li smysl a nepřehání se to, nikdo to nebude řešit.
Pro tvorbu plánů a i import gpx stop a následné sdílení složek premium nepotřebujete.
Bude to mít tu výhodu, že když se něco stane s nějakým účtem, tak "přijdete" jen o tu část, protože ostatních účtů se to netýká. -
Pokud něco uvolníte z původního účtu přesunutím do jiného, pak by se mohly objevit chybějící složky. A není to jisté. Když už odkazy hlásí nefunkčnost, server data nenašel. Obávám se, že to už nedohledáte (ani lidé v Mapy.com)
Přesunutí můžete dělat u stop pomocí exportu a importu, a plány pomocí sdílení, když si nasdílený plán otevřete a uložíte v novém účtu.
Bude to pracné. Ale pustil jste se do velkého projektu...Ještě tam bude problém s přepínáním mezi účty. Vždy se přehlašovat bude nekonečné. A otevřít více účtů na více kartách jednoho prohlížeče ještě není plně podporováno, nejspíš to nebude chodit, nebo to bude vnášet chyby.
Tady poradím jednoduché řešení: použijte různé prohlížeče. Pro jeden účet např. Chrome a pro druhý Edge. To by mělo chodit bezproblému. -
@Jan-Buriánek OK, velké díky, zkusím uvolnit složku.
-
Dobrý den, rád vás infomuji, že všechny mapy jsou zpět. Už jsem tomu nevěřil. Nelze náhodou celá složka exportovat (zálohovat)
do gpx na disk PC?? Nebo jak zkrátka jednoduše vše zazálohovat do PC? -
@Honza-Odehnal Dobrý den, ano opravovalo se řazení, třeba to s tím nějak souviselo... viz zde.
Ozálohovat celou složku jde, když složku otevřete, tak vpravo nahoře v obrázku jsou tři tečky a tam možnost exportovat, zvolte(ponechte) "exportovat vše do jednoho souboru".
Musí se ale jednotlivé složky, úplně vše naráz (tedy celé Moje mapy) nejde.
Co se vyexportovalo snadno ověříte otevřením souboru na mém webu gpxmapy.cz.Edit: akorát se tím bohužel neozálohují plány. Resp. jako <trk> a to nejde načíst zpět do Mapy.com jako plány.
Edit 2: můžete při exportu zvolit "exportovat trasy autem pro použití v autonavigaci", to pak exportuje plány (ale jen autem) jako <rte>, tedy jen průjezdní body.
Bohužel ale to taky zatím nejde importovat zpět do Mapy.com jako plán, i když by to tak teoreticky mělo být. Čili to by mohly být zálohy plánů pro budoucnost, předpokládám, že tyto možnosti různých importů jednou v Mapy.com budou. Souvisí to s různými plánovanými možnostmi, např. navigace po importované stopě, což je vše v plánu, ale neví se kdy se k tomu dostanou. Požadavků je hodně...Shrnu to: exportovat jde, ale není to myšleno jako záloha. Načít (importovat) jde jen záznamy a body, plány ne.
-
@Jan-Buriánek Dobrý den, lze na mapy.cz na PC nastavit zobrazení sklon svahu a stínový reliéf jako na mobilu?? Kde to najdu? Děkuji za odpověď.
-
@Honza-Odehnal
Sklon svahu je v přepínání vrstev