Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

ztráta map I have lost the maps

Scheduled Pinned Locked Moved Premium Purchase | Premium a nákup
    17 Posts 4 Posters 148 Views 4 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Honza OdehnalH Offline
      Honza Odehnal Premium @Jan Buriánek
      last edited by

@Jan-Buriánek Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď. napsal dle vaší rady na odkaz něco nejde a nikdo nereaguje, pomůžete mi vy? Snímek obrazovky 2026-01-23 115839.jpg

Z složky moje mapy Uložené se mi ze dne 16.1.2026 na 17.1.2026 ztratily nebo jak nazvat - neobjevují se moje vytvořené, uložené mapy vytvořené orientačně za posledních 6 měsíců https://mapy.com/…z=2 V pátek 16.1. jsem měl v složce Uložené přes 5000 nyní mám 4168 Neobjevují se samozřejmně ani na PC ani na mobilu. Mapy byly vytvořeny částečně z projetých tras a částečně vytvořených na PC v aplikaci mapy.com. Nevím, zdali to s tím souvisí ale nefungují vytvořené trasy třeba https://mapy.cz/s/hajorocaho https://mapy.cz/s/bemozoduso,

Jan BuriánekJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jan BuriánekJ Offline
        Jan Buriánek Mapsters Premium @Honza Odehnal
        last edited by Jan Buriánek

@Honza-Odehnal Dobrý den, reakce nebude okamžitá, asi to pár dní potrvá. V Mapy.com toho mají hodně...
        Já přímo nepomůžu, jsem externí moderátor, nevidím do Vašeho účtu.
        Nicméně ostatní admini to zde vidí, třeba s tím něco zmůžou.

Vaše na konci uvedené příklady sdílících odkazů skutečně nejdou.
        Píšete "mapy byly vytvořeny částečně z projetých tras a částečně vytvořených" - přiznám se, že stále nevím (a stejně nejspíš budou tápat i admini), co jste vlastně vytvořil.
        Pravděpodobně tedy plány, které jste dal sdílet a vykopíroval jste si odkazy pro sdílení.
        Stejně tak jde sdílet i nahrané stopy (nebo importované GPX stopy). Nejde to ale zkombinovat, tedy plán i gpx stopu do jednoho odkazu.

Trochu mi hlava nebere ten počet 5000 plánů/stop/sdílení, to jste poslední měsíce nedělal nic jiného...
        A problém může být právě v tom počtu, tohle běžně nikdo nemá, taková to množství odkazů...

Zkoušel jste si vytvořit složky a strukturovat to, aby toho nebylo tolik v jedné hlavní složce Uložené?

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Jan BuriánekJ Offline
          Jan Buriánek Mapsters Premium
          last edited by

Ještě doplním, že Mapy.com mají různá omezení, aby se nepřetěžovaly účty. Např. importovat WayPointy z GPX lze naráz max 1000. Nebo délky poznámek jsou omezeny na 5000znaků, délka názvů max 200 znaků a podobně.
          Nevím, zda není omezen i počet položek v jedné složce...
          5000 položek jsem neměl tu čest zkoušet, ale tuším, že v jedné složce to na webu bude prakticky nepoužitelné - nepůjde v tom listovat, a třeba najít a měnit. Ale jak říkám, nezkoušel jsem to. A asi nikdo.
          To rozsložkování do více podsložek by to mělo řešit.

Jakub FaiferJ Honza OdehnalH 2 Replies Last reply Reply Quote 1
          • Jakub FaiferJ Offline
            Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @Jan Buriánek
            last edited by

@Jan-Buriánek

Díky za vaší analýzu.

Ano jen prostým pročtením bych řekl, že zásek bude někde v těch 5 tis, položkách. To je prostě problém, vylistovat rozumně tolik věcí nad mapu a bude to hodně pomalé a dost možná se něco nenačte.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • Honza OdehnalH Offline
              Honza Odehnal Premium
              last edited by

Dobrý den, děkuji za odpovědi, nezbývá než čekat až se někdo ozve. Ztracené mapy jsem vytvářel tohoto typu Ekvádor https://mapy.com/s/gadagorane Laos offroad https://mapy.com/s/fujukasatu Kyrgyzstán https://mapy.com/s/narotalece . Takže založím nový účet a dál budu mapy preventivně vytvářet pod novým účtem aby jsem nepřesáhl 5000 položek a zase o mapy nepřišel. Teď jde o to, získat ty ztracené, protože v tom mám neskutečného času a energie. Snímek obrazovky 2026-01-23 135229.jpg

• Honza OdehnalH Offline
                last edited by

@Jan-Buriánek map mám pod jedním účtem mraky - ukázka

Screenshot 2026-01-23 at 14-14-14 Uložené • Mapy.com.png

• Jan BuriánekJ Offline
                  last edited by Jan Buriánek

Nemusíte vytvářet nový účet. Když otevřete uložené, máte nahoře v obrázku tlačítko +složka. Vytvořte si několik složek, nazvané třeba podle nějakých oblastí.
                  Složky budou jako položky seznamu navrchu, pod nimi budou uložené trasy. U každé naplánované trasy je pak na třech tečkách možnost "přesunout do složky".
                  Nebo lépe, vpravo nahoře vedle tlačítka +složka jsou tři tečky a pod nimi "hromadné úpravy". To zapněte a budete mít u položek zatržítka. Nějaké množství plánů zaškrtněte a nahoře toho seznamu je "přesunout do složky", všechny vybrané přesunete.
                  Když takto uvolníte hlavní složku, možná se ztracené objeví. To Vám ale nikdo nezaručí.
                  A asi s tím ani nic nezmůžou ani admini, protože prostě v 5000 položkách ze za Vás nikdo vrtat nebude. Budou tam dlouhé odezvy.
                  Pokud se Vám to podaří vyčistit, tedy nacpat třeba po 500 do 10ti složek, mělo by to chodit zcela bez problémů. A bude to přehledné.
                  Můžete vytvářet další složky a ukládat nové plány přímo do nich, bez následného přesouvání.

• Jan BuriánekJ Offline
                    last edited by

A zase ještě doplnění: to že máte prémium znamená, že máte prémiové funkce. Jinak ale platí, že Mapy.com vám za tuto platbu "negarantují spolehlivost". Jinak řečeno, dělají maximum, aby se nic neztratilo, udržují servery atd.
                    Ale není to placená služba ve smyslu "placené služby" s garancí a hotline servisem apod.
                    Moje Mapy jsou primárně pro běžného uživatele, nikdo nepočítá s tím, že byste účtem Moje Mapy vytvářel nějakou rozsáhlou databázi.
                    Není to zakázáno, ale také vám nejspíš nikdo nevyřeší problémy, pokud to "přehltíte"

Honza OdehnalH 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • Honza OdehnalH Offline
                      last edited by

@Jan-Buriánek Perfektní že nemusím zakládat nový účet. Vytvořil jsem dle rady novou složku, ale nikde nevidím možnost Snímek obrazovky 2026-01-23 144027.jpg přesunout do složky

• Jan BuriánekJ Offline
                        last edited by

Aha, už to vidím. Problém. To, čemu říkáte vytvořené "mapy" jsou už přímo složky. Vy nemáte v uložené 5000 tras, ale 5000 složek, je to tak?
                        Pak Vám další složky nepomůžou. Nejde totiž dělat podsložky. Je to dlouhodobě v plánu, ale Mapy.com zatím podsložky neumí.
                        Takže u složky není položka přesunout do složky.

Proto jsem opakovaně dotazoval, co jste vlastně vytvořil a co myslíte pojmem mapy. Kdybych věděl, že to máte takovéto množství složek, radil bych jinak.
                        5000 složek je moc.
                        Jedině to nějak sloučit, více stop dát do stejné složky a zredukovat trochu počet složek.

• Honza OdehnalH Offline
                          last edited by

@Jan-Buriánek nevím jak se co správně nazývá, zde je vidět že nyní mám 4168 nevím čeho, bodů, map?? Před ztrátou jich bylo více jak 5000 . Dám vám heslo pro Snímek obrazovky 2026-01-23 151948.jpg přístup do složky a můžeze se podívat kolik je čeho kde.

• Jan BuriánekJ Offline
                            last edited by

@Honza-Odehnal
                            Heslo v žádném případě. Stejně bych Vám v tom nic nevyřešil, a pokud se něco pokazí (už se pokazilo ale může ještě víc), nemůžu a nechci v tom nijak figurovat.
                            Když jsem psal tu odpověď jak to rozsložkovat, tak tam ještě nebyl ten váš obrázek s moje mapy, na němž už to je vidět.

Máte vytvořené složky a v nich pak můžou být kombinace plánů a záznamů. A složky jde sdílet.
                            To je samozřejmě dobré řešení.

Ale prostě 5000 je moc, jak zde psal pan Faifer, což je člověk z týmu mapy.
                            Nezbyde asi nic jiného, než mít více účtů, jak jste psal. Sice to není podle licencí úplně OK, aby jeden uživatel měl více účtů, ale mají-li smysl a nepřehání se to, nikdo to nebude řešit.
                            Pro tvorbu plánů a i import gpx stop a následné sdílení složek premium nepotřebujete.
                            Bude to mít tu výhodu, že když se něco stane s nějakým účtem, tak "přijdete" jen o tu část, protože ostatních účtů se to netýká.

• Jan BuriánekJ Offline
                              last edited by

Pokud něco uvolníte z původního účtu přesunutím do jiného, pak by se mohly objevit chybějící složky. A není to jisté. Když už odkazy hlásí nefunkčnost, server data nenašel. Obávám se, že to už nedohledáte (ani lidé v Mapy.com)
                              Přesunutí můžete dělat u stop pomocí exportu a importu, a plány pomocí sdílení, když si nasdílený plán otevřete a uložíte v novém účtu.
                              Bude to pracné. Ale pustil jste se do velkého projektu...

Ještě tam bude problém s přepínáním mezi účty. Vždy se přehlašovat bude nekonečné. A otevřít více účtů na více kartách jednoho prohlížeče ještě není plně podporováno, nejspíš to nebude chodit, nebo to bude vnášet chyby.
                              Tady poradím jednoduché řešení: použijte různé prohlížeče. Pro jeden účet např. Chrome a pro druhý Edge. To by mělo chodit bezproblému.

• Honza OdehnalH Offline
                                last edited by

@Jan-Buriánek OK, velké díky, zkusím uvolnit složku.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • First post
                                  Last post
                                Mapy Community | Powered by NodeBB
                                Terms of Use   Privacy Policy   Mapy.com