Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Offline mapy spotřebovávají data

Scheduled Pinned Locked Moved Offline maps
    4 Posts 3 Posters 50 Views 3 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • Petr KomínekP Offline
      Petr Komínek Premium
      last edited by Petr Komínek

Dobrý den,
      nacestoval jsem teď po Balkáně 5000 km a našel jsem hodně různých nedokonalostí v aplikaci mapy.com. Celkově to použtelné bylo dobře, ale některé věci mě vyloženě štvaly, jiné pěkně vypekly a jiné zase dost pomohly. Takže celkově super použitelné mapy, ale stále je co zlepšovat.

Nicméně můj dotaz je k offline mapám. Mám premium a měl jsem postahovány offline mapy celého území kde jsme cestoval. Používal jsem mapy.com jako autonavigaci s tím, že trasy jsem měl předem naplánované trasy uložené v mapách. Vždy jsem si vybral daný úsek a spustil navigaci. Večer před další cestou jsem si procházel mapu a díval se co mě čeká. Potom sem si všimnul, že aplikace mapy.com spotřebovala za 1 den třeba 500 MB dat. Měl jsem data mimo EU, nicméně měl jsem za to že když používám offline mapy tak spotřeba dat bude nulová (resp. data se budou používat jen při zobrazování informací o POE bodech). Prosím o prověření této datové náročnosti offline map při takovém použití. Zajímavé je, že někdy jsem měl paralelně zapnutou aplikaci Waze. Ta je čistě online. Za den spotřebovala 10 MB dat kdy si vše musela načítat online a mapy.com třeba 500 MB dat přesto že v ní byly staženy offline mapy. Děkuji

Jakub FaiferJ 1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Jakub FaiferJ Offline
        Jakub Faifer Mapy.com Team Premium @Petr Komínek
        last edited by

@Petr-Komínek Dobrý den, prověřovali sjme to již vícekrát a na žádné anomálie jsme nerazili. Waze funguje zcela jinak při načítání mapy a má i zcela jiný obsah mapy, to nejde srovnávat.
        Každopádně těch 500MB je opravdu anomálních a normálně se to neděje. Takže bych prvně pátral ohledně stavu vaší aplikace. Ale toto nejde moc dobře řešit přes forum, nahlašte případně chybu z aplikace, aby byly vidět nějaké diagnostické údaje.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • Standa KomínekS Online
          Standa Komínek Premium Master trip planner
          last edited by

Něco se řešilo už tady, tak třeba vám to pomůže. Je tam i uvedený odkaz na staré fórum (kde se toto téma také dlouho řešilo), ale ten už bohužel nefunguje:
          https://community.mapy.com/topic/284/vysok%C3%A1-spot%C5%99eba-dat-p%C5%99i-navigaci-zasek%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD

• Petr KomínekP Offline
            Petr Komínek Premium
            last edited by

Ano měl jsem stejný problém jako v tom odkazovaném vlákně. Dlužno dodat že typ navigace byl rychlá s provozem, projížděl jsem přes třeba 1é průjezdních bodů v několika zamích a v každé zemi jsem měl nastaveno zda se má nebo nemá vyhýbat placeným úsekům a jako podkladovou mapu jsem měl nastavenou turistickou mapu (což by ale za mě mělo být zcela jedno, jelikož ta turistická mapa byla stažena offline). Při samotné navigaci to možná až tak moc dat nespotřebovalo. Ale když jsem si potom večer ve stanu zkoušel přeplánovávat trasu na další den, tak po této činnosti jsem měl za den spotřebu 500 MB dat. celková statistika je na 5000 ujetých km s offline mapou spotřebováno 1.6 GB dat aplikací mapy.com. Ale to už jsem pak ta data raději vypínal, jinak by to bylo mnohem více. Pravda jsou v tom i zobrazení recenzí a fotek. Nicméně těch uváděných 500 MB dat to sežralo čistě při navigaci / změnách v naplánovoáé trase a uložení nově naplánované trasy do mých map. Nic z toho by podle mě nemělo vygenerovat víc než jendotky MB dat.

• First post
              Last post