Community mapy.com Mapy.com Community
    • Categories
    • Popular
    • Categories
    • Login

Ograniczenie komunikatów głosowych

Scheduled Pinned Locked Moved Route Planning & Navigation
    polskiandroidnawigacjakomunikaty głosoweograniczeniekomunikatów
    2 Posts 2 Posters 32 Views 2 Watching
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • DavisD Offline
      Davis
      last edited by

Cześć!

Stworzyłem sobie trasę na stronie, uruchomiłem na telefonie nawigację wraz z włączonymi komunikatami głosowymi.

Czy istnieje możliwość ich ograniczenia?
      Chodzi o to, aby pojawiały się jedynie informacje typu "za X metrów skręć w prawo" bez ciągłego powtarzania "za X metrów dotrzesz do zaznaczonego punktu" mija kilka sekund "za X metrów dotrzesz do zaznaczonego punktu" i za chwilę znów...

Ilość komunikatów jest dość spora, zwłaszcza w mieście, a te o zaznaczonych punktach często zbędne.
      Póki korzystałem z map na wycieczki piesze czy rowerowe, nie przeszkadzało to aż tak. Jeżdżąc samochodem czy motocyklem stało się to wyjątkowo uciążliwe.

EwelinaE 1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • EwelinaE Offline
        Ewelina Mapy.com Team Premium @Davis
        last edited by

@Davis Cześć! Niestety w tej chwili nie ma możliwości dokładnego wyboru, na co konkretnie nawigacja będzie zwracać uwagę, a na co nie (ale taki pomysł już się pojawił i mamy go zapisany). W ustawieniach, w sekcji Ostrzeżenia dźwiękowe, możesz natomiast wybrać, czy chcesz, żeby aplikacja informowała Cię o niektórych zdarzeniach na drodze.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • First post
          Last post