Samsung S24 - Problémy se Stopařem
-
Dobrý den,
mám Samsung Galaxy S24, pravidelně aktualizovaný na poslední firmware. V Seznam Mapách mám problém se Stopařem, který po zapnutí sice zaznamenává trasu, ale po blíže nespecifikovaném čase přestane - někdy hned po startu, někdy až po hodině. Pokud se po výletu podívám na záznam trasy, je tam kousek cesty správně a pak přímka od chvíle, kdy přestal zaznamenávat, až do cíle.
Mám nastavené:
Nastavení -> Aplikace -> Mapy- Oprávnění -> Poloha -> Povolit vždy
- Baterie -> Bez Omezení
- "Správa nepoužívané aplikace" je vypnuta
Nastavení -> Baterie -> Aplikace které nebudou nikdy uspány
- Mapy nelze přidat do seznamu, protože má už nastavenou baterii bez omezení
Nastavení -> Péče o zařízení
- Paměť -> RAM Plus vypnuto
- Profil výkonu "Standardní"
Prolezl jsem všechna možná fóra, řešil to s AI a zkoušel kdeco a stále se to chová stejně, tak jak jsem popsal výše. Naposledy se mi to stalo, když jsem se na 10 minut zastavil uprostřed trasy. Máte ještě nějaké zkušenosti a nápady co s tím (tade kromě výměny telefonu)?
-
@iacup Dobrý den, toto je doporučení, které uvádíme v naší nápovědě:
Na některých zařízeních je pro správný chod aplikace potřeba povolit v systémovém nastavení běh aplikace na pozadí a přístup k GPS. Pokud není toto povoleno, aplikace může být na pozadí ukončována nebo nemusí zaznamenávat trasu ve Stopáři, protože nemá přístup k poloze.
Umístění těchto nastavení se liší podle výrobce a verze Androidu. Na běh aplikace na pozadí také může působit spořič baterie, který by měl být pro Mapy.com deaktivovaný.Podívejte se také do Oprávnění – mělo by tam být povoleno „Přesná poloha (vysoká přesnost)“.
A máte případně nějaký spořič baterie, který by Mapy mohl vypínat?
-
To je zvláštní mám také Galaxy S24 a nikdy jsem neměl se stopařem problém. A to jsem aplikaci nastavil jen podle toho o co si vysloveně sama řekla při prvním spuštění. Tedy trvalý přístup k GPS a Baterie: Bez omezení.
Dokonce jsem si aplikaci několikrát omylem ukončil, ale i tak zůstal stopař běžet.
Jediné, co mě napadá je to, jestli máte povolení oznámení. Díky tomu by aplikace měla přežít i to ukončení.